2011-04-16 19:35

Tung finalförlust för Warberg

Efter 16 straffar kunde 11 235 i Malmö Arena konstatera att Warberg, med hallens överlägset största klack, får summera säsongen som silvermedaljörer. En tung förlust i en dramatisk final.

Warberg inledde målskyttet, genom Magnus Svensson, i SM-finalen, men man avslutade det inte. De fyrfaldiga SM-guldmedaljörerna från Varberg höll inte ända fram och det var påtagligt tungt för spelarna.

– Det känns bara åt helvete. Vi kontrollerar matchen även om det svänger lite, men nu känns det bara jäkligt tungt. Vi har det bredare laget och matchar deras toppar, men tyvärr gick det inte, säger Adam Brobakken.

 

Warberg hade massivt stöd under SM-finalen. Foto: Bildbyrån.

 
Efter att båda lagen lagt fem straffar vardera så tvingades det fram sudden death-straffar, men det var aldrig något snack om vem som skulle kliva fram i Warbergslägret.

– De som ville var mest laddade skulle ta dem och de klev fram tidigt. Alla som la en straff ska ha all heder och vi litar helt på dem. Solklart så är alla med dem då de ska ut och lägga, nu gick det bara inte som vi ville, säger Brobakken.

Nu väntar ett generationskifte i Warberg då både Jim Canerstam och Mathias "Bult" Larsson annonserat att årets SM-final var deras sista match i karriären.