2011-04-16 19:49

Storvreta försvarade SM-guldet

Förra året fick Henrik Stenberg sista ordet genom att sätta 5-2 i finalen mot Täby. I år satte han den avgörande straffen och därmed försvarade Storvreta sitt SM-guld.

Det krävdes hela 16 straffar för att SM-finalen 2011 i Malmö Arena skulle avgöras och det blev en väldkänd målskytt som klev fram när det gällde som allra mest.

– Det tog väl en hundradel från det att bollen lämnade bladet tills det att den gick i mål, men det kändes som ett år, säger Henrik Stenberg om den matchvinnade straffen.

Matchen slutade 7-7 efter ordinarie tid och fick alltså avgöras på straffar. Straffavgörandet blev minst sagt dramatiskt och slutade med att den yngsta spelaren av alla som spelade i finalen fick avgöra.

– Det är helt otrolig. Man är helt borta sen blir man glad, sen trött och sen glad igen. På ett sätt är man gladare den här gången än förra året, för då kändes det som att vi skulle vinna och dessutom så var det avgjort tidigt. Nu blev man helt tom då bollen gick i mål och man fått känna det där härliga första segerruset, säger Stenberg.

 

Mika Kohonen höjer bucklan... igen. Foto: Bildbyrån.

 
Tränarna var nöjda och sportsliga efter slutsignalen och helt överrens om matchens spelminuter.

– Det var jättejämt. Det är två otroligt jämna lag. För vår del så var det synd att vi aldrig fick någon tvåmålsledning, men det var en rättvis seger för Storvreta, säger Warbergstränaren Stefan Smedberg som påhejades av ett blått hav av Warbergsupportrar hela matchen.

– Vi har aldrig haft en sådan fantastisk publik. Det är synd att vi inte kunde ge ett guld till dem, men grabbarna gör en strong insats.

Storvretas Jonas Pettersson var samlad efter matchen.

– Man är alldeles tom. Det är en otroligt dramatisk final och vi visar återigen vilken moral vi byggt upp under säsongen. Vi klarade av att vinna trots pressen och det är vi otroligt nöjda med.

Författare: Lars Lindberg

Storvretas Joel Kanebjörk om SM-finalen: