2011-04-21 11:30

Nya ramar för Vaaras landslag

Jan-Erik Vaara är ny förbundskapten för herrlandslaget och under World Challenge i Linköping inleds herrlandslagets nya era.

Herrlandslaget spelar tre landskamper på tre dagar. Jan-Erik Vaara är i Schweiz med damlandslaget och kommer inte vara på plats i Linköping, men det är han som dragit upp riktlinjerna för landslaget.

– Vi i ledningen har satt upp ramar och strukturer för helgen som en början på den nya inriktningen. Utifrån det kommer vi sedan utvärdera och analysera det vi får se i Linköping. Det handlar om att vi ska med kritiska ögon granska vårt sätt att spela innebandy, det kommer också vara vårt fokus under det första året.

– Vi kommer att ha tålamod med den här processen. Det kommer innebära en del förändringar, och allt kommer inte vara på plats efter tre eller fyra träningar, utan det kommer att ta tid. Ledningen måste också trimmas ihop med den uttagna truppen.

Så ni kommer börja på ruta ett igen?
– Nej, inte på det sättet. Snarare är det så att landslaget tagit många steg framåt genom åren, många steg som varit de rätta, men att vi backar ett par för att hitta nya vägar till framgångar. Vi börjar inte om från grunden, men vi arbetar på ett annorlunda sätt med intensitet och tempo. Det är ett arbetssätt som ska utvecklas under resans gång, och första svaren får vi under World Challenge.

Är en vinst i turneringen nedprioriterad?
– Jag förväntar mig att samtliga spelare kommer att göra allt som står i deras makt för att vi, trots den nya situationen, ska vinna hela turneringen. Det ska bli intressant att se hur truppen tar emot detta och om de är de vinnartyper jag tycker mig ha sett att de är. Sverige ska inte gömma sig för de förväntningar som finns på vårt landslag och jag vill se vinnare i laget. Vi behöver samtliga fokusera på rätt saker och de som är i bäst skick att klara av det är ju i slutändan de som står med VM-bucklor...

 

Karl-Johan Nilsson. Foto: Bildbyrån.


22-24 april 2011
                
Euro Floorball Tour/World Challenge, Linköping
22 april 16.00, Sverige-Schweiz
23 april 16.00, Sverige-Tjeckien
24 april 15.15, Sverige-Finland

-> worldchallenge.nu
-> Biljetter

TV-sändningar
TV4 24 april 15.00
Sverige-Finland
 
Alla matcher webbsänds på innebandylandslaget.se


Författare: Daniel Karlsson