2011-04-09 19:34

”Mycket bra start på SDF-SM”

SDF-SM för 17-åringar pågår för fullt i Umeå och arrangemanget får mycket beröm.

– Det är en mycket bra start, men nu måste allt tas i hamn också, säger Anwar Samuelsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet. 

Under fredagen blev det problem med avloppsrören i den nya hallen, men det åtgärdades snabbt.

– Arrangörerna ska ha en stor eloge för arbetet de lade ner där, och det påverkade inte spelschemat på något sätt, säger Anwar Samuelsson.

– Västerbottens Innebandyförbund och dess föreningar ska ha cred för arbetet de har lagt ner. De har kavlat upp armarna och levererat hederligt slit och det är härligt att se att det ger resultat. 

 

Dalarna mot Västerbotten under SDF-SM. Foto: Magnus Andersson.

 
Att SDF-SM tagits in i en ny era märks också. Bland annat så spelas matcher i en splitter ny hall, många matcher går under samma tak och dessutom kommer matcher att sändas live via webben och organisationen ordnar också studioprogram som summerar matchdagarna.

– Det är professionellt och modernt och helt enkelt fantastiskt bra. Det här sätter ribban för framtida arrangemang, säger Anwar Samuelsson och är förväntansfull inför det slutspel som drar igång under söndagen.

– Det är bra att slutspelsmatcherna koncentreras till få hallar så att allt hamnar under ett tak. Jag tror det blir hur bra som helst, så väl arrangemangsmässigt som sportsligt.

Vad säger du om det publikmässiga?
– Det var magiskt när Västerbotten mötte Södermanland inför 1400 personer. Och då var det i en gruppspelsmatch. Jag tror det kommer bli ännu bättre framöver.

Mer SDF-SM:
-> Nyheter/Info
-> LiveMatch
-> Schema/resultat F17
-> Schema/resultat P17
-> Info om webbsändningar


Författare: Daniel Karlsson