Kamp om favoritskapet till herrfinalen - Innebandy.se
2011-04-16 09:10

Kamp om favoritskapet till herrfinalen

Det psykologiska spelet har varit igång länge, men vad som skiljer sig från många andra finaler är att båda lagen faktiskt vill ha favoritskapet inför finalen.

Warberg har några trotjänare som inte vill något hellre än att avsluta karriären med ett SM-guld och Storvreta gör allt för att behålla guldet i Uppsala. Det är mer än ett SM-guld på spel i morgon och båda lagen tror på seger.

– Det känns egentligen perfekt. Det här är det roligaste som finns och nu är det bara att njuta, det är egentligen inget som inte talar för oss. Det finns inget som de är bättre på än oss, säger Henrik Stenberg.

Storvreta har ju som bekant tagit tre raka segrar i såväl kvart- som semifinalserierna och har ett starkt självförtroende inför matchen.

– Det är bara en match man ska vinna den här gången. Det går väldigt fort och man får inte tio lägen. Får man bara ett så gäller det att ta vara på det. Det är en helt annan känsla den här gången än förra året, men har man en gång vunnit så vill man alltid vinna, säger Stenberg.

 

Storvretas Henrik Stenberg är segerviss inför SM-finalen mot Warberg i Malmö Arena. Foto: Bildbyrån.

 
Historiskt sett brukar det vara oerhört jämna matcher mellan lagen. På förhand talar mycket för att den historien återupprepar sig.

– Det blir alltid så mot Storvreta. Det är två lag som vill styra spelet och som har bra koll på varandra. Vi sätter fokus på vårt eget spel samtidigt som vi såklart vet vad vi ska hålla koll på hos dem, säger Jimmy Lindblom.

I Warberg gör Mathias ”Bult” Larsson och Jim Canerstam sina sista matcher i karriären något lagkamraterna såklart är medvetna om och därför vill ge bästa möjliga avskedspresent.

– Det vore roligt för det att få kröna karriärerna med SM-guldet som sista anhalt och det ska vi hjälpa till med. De nya killarna som ska ta över har lärt mycket av dem och nu är ett bra tillfälle att ta över, säger Lindblom.

Men en intern match leder Warberg på förhand, nämligen striden om slutspelsskäggen.

– Det gör vi definitivt. Det ska bli skönt att bli av med det imorgon.

Åker det av hur som helst?
– Ja, det gör det nog, men vinner vi får man se om man gör något skoj med det, säger Lindblom bakom skägget.

Författare: Lars Lindberg

***

SM-finaler 2011
Malmö Arena 16 april

13.00 Iksu - Djurgården
16.00 Warberg - Storvreta

-> Biljetter
-> smfinal.se
-> SM-slutspel dam
-> SM-slutspel herr

TV-sändning TV4 Sport
12.45 Iksu - Djurgården
15.45 Warberg - Storvreta