2011-04-24 18:02

Herr: Sverige sopade rent i Linköping

Sverige avslutade World Challenge i Linköping med att besegra Finland med 7-2 samt vinna den efterföljande straffläggningen och därmed sopade man rent i turneringen.

Sverige tog maximala tolv poäng och vann överlägset.

Mot Finland var det propagandainnebandy av Sverige i den första perioden.

Redan efter 19 sekunder så rann Johan Samuelsson igenom hela det finska försvaret och sprätte in 1-0-bollen.

Sedan slog Karl-Johan Nilsson in 2-0 på en halvvolley efter att ha blivit framspelad av Patrik Hagberg och Mattias Samuelsson slagskottade in 3-0 efter en snygg passning av Henrik Stenberg.

– Starten på matchen är otroligt bra. Spelet som vi visar upp där vet jag inte om vi kan göra så mycket bättre. Där var vi rappa, spelade bollen med högt tempo och sedan var vi väldigt aggressiva och lät inte Finland ha något lugn i sitt spel, säger Isac Carlsson, assisterande förbundskapten.

Sverige inledde den andra perioden lika bra som den första – Daniel Calebsson vispade in 4-0 efter bara några minuter – men sedan snäppade Finland upp sin nivå, och perioden slutade 2-2.

– I andra perioden fick Finland lite mer av matchen som de ville ha den och vi tappade lite aggressivitet, säger Isac Carlsson som inte tycker att Sverige tappade, utan att det var Finland som blev bättre.

– Det är Finland som höjer sig. De matchar om i sitt lag och sätter det bästa de har i en femma som får mycket speltid. Samtidigt ödslar de mycket kraft.

 
 
Karl-Johan Nilsson höjer bucklan. Foto: Jonas Gustavsson.

 
Efter 36 sekunder av den sista perioden drog Jesper Berggren in 6-2 från egen planhalva och det avgjorde matchen som till slut slutade 7-2.

– Det tog luften ur Finland och det målet var skönt att få. Totalt sett så genomför vi matchen exemplariskt, även om Finland lyfte sig så var det inget snack om saken, vi vann rättvist, säger Isac Carlsson.

Sverige vann också den efterföljande straffläggningen sedan Daniel Calebsson blivit enda målskytt.

– Det var skönt att vi vann alla matcher och alla straffläggningar och det tar vi med oss inför framtiden, säger Isac Carlsson.

 
 
All Star Team: Lassi Vänttinen, Tattu Väänänen, Mattias Samuelsson, Patrik Jansson, Johan Samuelsson, Tero Tiitu. Foto: Jonas Gustavsson.


Statistik

Sverige – Finland 7-2

Första perioden:
1-0 (00.19) Johan Samuelsson (Henrik Stenberg)
2-0 (06.39) Karl-Johan Nilsson (Patrik Hagberg)
3-0 (15.53) Mattias Samuelsson (Henrik Stenberg)

Andra perioden:
4-0 (23.23) Daniel Calebsson (Henrik Stenberg)
4-1 (29.50) Juha Kivilehto (Lassi Vänttinen)
5-1 (30.42) Henrik Stenberg (Johan Samuelsson)
5-2 (35.15) Esa Jussila (Henri Johansson)

Tredje perioden:
6-2 (40.36) Jesper Berggren (Mattias Samuelsson)
7-2 (59.48) Daniel Calebsson

Avgörande straff:
Daniel Calebsson, Sverige


Författare: Daniel Karlsson