2011-04-19 09:49

Första mästarinnan i Finland

I helgen vann Madeleine Ellilä det finska mästerskapet med Team Classic och för innebandy.se berättar hon om resan mot guldet.

Enligt källor är Madeleine Ellilä den första svenskan som vinner det finska mästerskapet.

Team Classic vann finalserien över NST med 3-2 i matcher. Den femte och avgörande matchen vanns med 3-1.

– Den sista matchen var grym. Vi hade chansen att avgöra redan i den fjärde matchen, men då förlorade vi. I femte matchen fick vi ett tidigt ledningsmål som jag spelade fram till och sedan kändes det som att vi hade en större vilja att vinna än vad de hade, berättar Madeleine Ellilä.

– När vi fick in vårt 2-0-mål kändes det klart även om de lyckades få in 1-2-bollen. Vi avgjorde när de tog ut målvakten.

Vad gjorde att ni vann guldet?
– Alla matcher i finalen var täta och det som avgjorde var att vi var bättre på att utnyttja våra målchanser. Vi var det bättre laget i längden. Alla visste vad som gällde och vad som krävdes för att vinna, även de som satt på bänken.

 
 
Madeleine Ellilä är finsk mästarinna. Foto: Topi Naskali.

 
Madeleine Ellilä har haft finsk pojkvän i fyra och ett halvt år vilket också är anledningen till att hon provat lyckan på innebandyplanen i Finland.

Hon har sedan tidigare spelat i Vimmerby IBK, Husqvarna IK, Jönköpings IK, Fröjereds IF och Gävle GIK, samt fyra år i Schweiz. 2008 vann hon guld i student-VM.

Framtiden vet hon inte så mycket om.

– Nej, jag har ett kontrakt med Classic som går ut nu så vi får se vad som händer till nästa säsong. Jag och killen ska iväg till Thailand på semester och då ska jag fundera på framtiden… och fira det finska guldet.


Författare: Daniel Karlsson