2011-04-06 16:59

Första landslagsuppdraget för Hajo

En debutant fick plats i Jan-Erik Vaaras första landslagstrupp. Och Ciya Hajo är lika glad som överraskad över beskedet.

– Det var kul och väldigt nervöst att få beskedet, berättar Hajo.

– Och visst var det överraskande. Jag vet inte varför jag kommit med, men det har fungerat bra i slutspelet och de kanske vill ha lite rollspelare i landslaget. Det är hur kul som helst.

Har du några speciella förväntningar?
– Det ska framförallt bli kul och jag kommer att ge allt. Jag hoppas kunna bidra med mycket arbete och energi. 

 

Ciya Hajo är både glad och överraskad över att vara med i landslaget. Foto: Bildbyrån.

 
Ciya Hajo, som har spelat tre landskamper med U19, får också sällskap av två lagkamrater från IBF Falun i Eric Björk och Rasmus Enström, vilket han tycker känns som en trygghet.

– Jag gillar inte att komma till nya lag där man inte känner någon, det brukar bli lite stelt, men det ska nog gå bra och de som är med i landslaget är bra killar. Det brukar ta ett år för mig att komma in i ett lag, men det kanske bli annorlunda med landslaget, och speciellt när både Eric och Rasmus är med. Plus Alexander Bodén som jag också känner.

Vad säger du om att Eric och Rasmus är med i landslaget?
– Rasmus är självklar. Jag tycker han är bäst i världen faktiskt. Han har blivit väldigt bra i defensiven också och han är fantastisk. Eric är bra med bollen och har ett bra skott. Det är inte överraskande att de är med.

Ciya Hajo och hans Falun spelar just nu SM-semifinal mot Warberg. Under torsdagen spelas den fjärde matchen i Falun och hemmalaget behöver vinna eftersom Warberg leder med 2-1 i matcher.

– Det kommer att bli jäkligt tufft och det kommer att vara fullsatt i arenan. Jag hoppas att vi kan bjuda på en vinst nu när publiken ställer upp som de gör, säger Hajo som inte är överraskad över lagets framfart i slutspelet.

– Vi har ändå varit i kvartsfinal några år och det kändes som att det var dags att ta ett steg till.

Matchen mellan Falun och Warberg sänds live på webben.

Svenska Spel, i samarbete med Live WebbTV AB, står för produktionen och på www.svenskaspel.se går det att se matchen gratis vid innehav av Spelkortet. På www.liveinnebandy.se kostar matchen 30 kronor.


Författare: Daniel Karlsson