2011-04-16 16:00

Edberg blåst på hjälterollen

Nära skjuter ingen hare. Det uttrycket har Cassandra Edberg lärt sig efter lördagens SM-final i Malmö Arena. Med tio minuter kvar av matchen såg hon ut att bli hjälte, men det ändrades snabbt - och dramatiskt.

Med drygt tio minuter kvar att spela satte Cassandra Edberg 5-4 för Iksu. Ett mål hon trodde skulle bli segermålet, men Djurgården kom tillbaka och blåste "Cassis" drömmar att bli segerskytt.

– Jag hade hoppats på det, säger Edberg.

Iksu var i förarsätet så gott som hela matchen, men när Djurgården tog ledningen med 6-5 efter 12.24 så hade Iksu inget svar. Djurgården blev därmed svenska mästare och Iksu har därmed förlorat två raka SM-finaler.

– Alla finalförluster känns lika illa. Det är så sjukt jobbigt helt enkelt, en vi lägger inte in bollarna på mål tillräckligt mycket, sen är vi för svaga framför eget mål, säger Edberg och fortsätter:

– Det kändes som vi hade matchen, vi var egentligen aldrig oroliga. Vi coachade helt rätt, men man kan ju ändå inte vara nöjd när man förlorar.

 

Cassandra Edberg och Iksu föll i finalen. Foto: Lars Lindberg.

 
"Cassi", tillsammans med Nina Bäckman och Frida Eriksson var framträdande i matchen.

– Det gick bra för oss. Jag, Nina och Frida var bra framåt och delaktiga målmässigt vilket vi kanske inte varit hela vägen genom slutspelet. Tyvärr räckte det ju inte till i dag, säger den djupt besvikne Iksucentern.

Seriesegern ledde inte vidare till något SM-guld för Iksu och det blir en tung hemresa till Umeå i morgon.

Författare: Lars Lindberg