Dam: Edberg trivs även som back - Innebandy.se
2011-04-22 18:15

Dam: Edberg trivs även som back

För tre säsonger sedan spelade Cassandra Edberg back senast. I dag gjorde hon det igen, nu i landslaget  – och det blev succé direkt.

Cassandra Edberg spelar till vardags center i SM-finalisterna Iksu. Men till årets upplaga Euro Floorball Tour så tog Jan-Erik Vaara ut henne på hennes tidigare position som back. Ett drag som gav utdelning direkt då ”Cassi” blev målskytt direkt i EFT-matchen mot Finland.

– Anna Wijk hade bollen bakom mål och jag letade mig upp högt i slottet och fick passningen, det blev skott direkt och den gick i mål, förklarar Edberg och fortsätter:

– Jag hade inte fått några exakta direktiv, men i och med att jag har varit center så tror jag de ville att jag skulle följa med i anfallen och det gjorde jag för där vet jag hur man gör.

Hur var det att spela back igen?
– Det var kul. Man fick en ny erfarenhet att spela back även i landslaget och det kanske är bra då har man större chans att få vara med på fler sådana här läger. Jag tycker att det är lika kul att spela både back, center och forward, jag trivs helt enkelt på planen.

 

Cassandra Edberg lirade back mot Finland. Foto: Lars Lindgren.

 
En ovan position som såklart tar tid att lära sig när man inte utövat den på några år, men det fanns positiva saker som hon minns sen den gamla goda tiden.

– Man får en helt annan överblick över banan. Sen är man lite osäker i positionsspelet och även när man ska vrida upp från hörnen. Men jag tyckte att det var kul när jag spelade back förr i karriären och jag kommer ge det här fler chanser så man kan hitta tillbaka dit man en gång var.

Författare: Lars Lindberg