2011-04-13 09:00

Dags för World Challenge

En knapp vecka efter SM-finalerna i Malmö Arena är det dags för landslagsturneringen World Challenge i Linköping.

Sverige mönstrar i den turneringen den nya herrlandslagsledningens första trupp vilket givetvis höjer intresset för turneringen.

Sverige kommer med ett vasst lag, liksom konkurrenterna.

- Absolut, det här blir en sportslig höjdare. Det är bara att titta i laguppställningarna för det är många världsspelare som kommer, säger Johan Råsbrink, projektledare för World Challenge.

Att Martin Karlsson, till vardags i Linköpings IBK, fanns med i landslagstruppen var inget som Johan Råsbrink heller blev ledsen över. Karlsson landslagsdebuterade i Finnkampen i februari och får nu chansen igen... och dessutom på hemmaplan.

- Det gjorde inte saken sämre ur vår synvinkel för det är nog många här som vill se honom i landslagsdressen, så det var absolut skoj, säger Råsbrink.

 

Kim Nilsson och svenska landslaget spelar snart World Challenge i Linköping. Foto: Henrik Johansson, Pic-Agency.

 
Turneringen spelas mitt under påsken, vilket skapar speciella förutsättningar och det är svårt att sia om hur det påverkar publikantalet.

- Det är ganska tufft med påskhelgen där matcherna spelas under långfredagen, påskafton och påskdagen, men vi är hoppfulla i alla fall. Det är mest intresse kring den sista dagen då Sverige möter Finland, säger Johan Råsbrink om intresset.

- Vi jobbar i alla fall för fullt med arrangemanget och det flyter på som beräknat. 

Mer om World Challenge:
Officiell hemsida
Biljetter


Författare: Daniel Karlsson