2010-04-15 11:03

”Vi vill åt SM-guldet mer än Iksu”

Inför lördagens SM-final har innebandy.se tagit en pratstund med Rönnbys tränare Johan Kökeritz.

Grattis till finalplatsen!
– Stort tack! Det är jätteskönt, vi har varit så mitt uppe i allt, men det är kul att vi klarade av det.

Det blev hyfsat enkel seger mot Falun med 3-0 i matcher, hade ni förväntat er det?
– Vi hade gott självförtroende efter seriespelet och vi blev klara med Täby fort i kvartsfinalen. Samtidigt fick Falun slita mot Balrog i fem matcher, medan vi väntade in semifinalen och tokladdade. Nyckeln till seger i den serien, var vinsten i den andra matchen.
 
– Ändå har vi haft en enorm otur med domarna i slutspelet. Det har hela tiden varit två extra motståndare och en parodi på domarskapet. Det hade gått ännu lättare för oss om domarna dömt åt bägge hållen.
 


Rönnbys tränare Johan Kökeritz pekar ut vägen mot SM-guld. Foto: Kenneth Strignérus/Arkiv.


Vad avgjorde till er fördel?
– Vi fick ledningen i matcherna och Falun fick aldrig rycka i någon match och bevaka ledningen. Dessutom nollade vi Sara Kristoffersson i nio perioder så när som på ett turmål. Katarina Tuominen och Sanna Scheer matchades mot Kristoffersson och var riktigt bra. Det blev jobbigt för Sara när våra två bästa backar bevakade henne och vi talade om det innan. Det förekom en hel del rackarspel i coachningen mellan mig och Faluns coach Andreas Lundmark. Men heder åt Lundmark och tjejerna i Falun som gjorde en bra matchserie med tanke på alla skador och sjukdomar.

Ni möter Iksu i finalen. Vad tycker du om deras insats i slutspelet?
– Som väntat, de stod för en total överkörning av Örnsköldsvik och kanske gick det för lätt. Iksu gjorde det bra mot Endre, som antagligen betyder innebandy-världens svåraste bortamatch med ett gäng galna gotlänningar på läktaren.

Vad talar för er mot Iksu?
– Vi har vilat en vecka och är i bra form. Vi har nycklar till Iksu:s spel och en bra plan som vi tror på. Vi vill verkligen möta Sveriges ledande lag i final, jag tror att vi hellre möter Iksu än vad de möter oss. Vi ska nog hitta på några obehagliga överraskningar åt dem.

Om du jämför era lagdelar?
– Vår Hanna Pettersson är världens bästa målvakt och det är ett glapp till resten av målvakterna i serien. Om vi ska jämföra kreativiteten bland backarna, så har Iksu fördel, men våra backar offrar sig mer. När det gäller forwards lutar det lite åt samma håll, Iksu slår snyggast passningar medan vi är starkast och krigar bättre. Jag anser att vi har några fler matchvinnare och vi hade elva målskyttar i semifinalen mot Falun, vilket visar på vår bredd. Vi får se om Iksu lyckas lira bort oss eller om vi kan kriga ner dem.

Hur laddar ni i veckan?
– Vi tränar innebandy måndag och onsdag, då bjuder vi ner herrspelare för att tuffa till träningarna. På torsdag kör vi taktikträning och går igenom frislag, 6 mot 5 och övriga delar. Fredag är resdag samt vikt för media.

Vilka vinner på lördag och varför?
– Vi vinner med 4-3! Vi vill åt SM-guldet mer än Iksu. Ingenting kan stoppa oss i år utan det får kosta vad som helst.

Författre: Gittan Ahonen Gunnarzon