”Vi har fler bra spelare än Rönnby” - Innebandy.se
2010-04-15 11:02

”Vi har fler bra spelare än Rönnby”

Inför lördagens SM-final har innebandy.se tagit en pratstund med Iksus tränare Johan Sjöström.

Grattis till finalplatsen!
– Tack! Det var riktigt skönt och en lättnad efter fjolårets finalmiss.

Det blev tufft mot Endre, hade ni förväntat er det?
– Nja, jag vet inte. Vi hade nog tänkt ta den matchserien lättare, men när vi tappade den första matchen borta i sudden började tankarna på förra säsongens serie snurra runt. Det gjorde oss lite oroliga.

Vad avgjorde till er fördel?
– Vi har varit bra i serien och därmed fått fördelen med en femte avgörande match på hemmaplan vilket var viktigt och avgjorde. Den mindre planen i Södervärn gynnar Endre då de har orkat kriga i tre perioder där. Hos oss har de kroknat i slutperioden. Vi var helt enkelt det bättre laget.

Ni möter Rönnby i finalen. Vad tycker du om deras insats i slutspelet?
– De har ju vunnit alla matcher i slutspelet, 3-0 och 3-0 imponerar. I och för sig har Täby och Falun kanske inte spelat på topp nu i slutet av säsongen.

Vad talar för er mot Rönnby?
– Vi har en bredare trupp och fler bra spelare än Rönnby. Jag tror att vi har igen att vi hade en tuff semifinalserie, för vi märkte själva hur svårt det var att ladda om efter kvartsfinalen mot Örnsköldsvik som vi vann relativt enkelt. Nu kommer spelet att lossna och vi har en kanonstämning i laget.

Om du jämför era lagdelar, styrkor och svagheter?
– De har en liten fördel med Hanna Pettersson i mål. Vi har två jämnbra målvakter som känns bra och som har alternerat under säsongen.
 
– På backsidan är det en jätteklar fördel för oss. Vi har sju backar att välja bland och de flesta har landslagsmeriter. Backarna är Rönnbys svaga sida för de känns inte särskilt spelskickliga.
 
– När det gäller forwards får Rönnby svårt att matcha oss. Våra centrar är alla landslagsmässiga och oerhört starka. Där är det stor skillnad. Victoria Wikström har varit den överlägset bästa spelaren i Elitserien den här säsongen och hon växer med matcher som betyder mycket. Rönnby har också klasspelare framåt, men vi har fler.

Hur laddar ni i veckan?
– Vi tränar onsdag och torsdag och då blir det mycket spel. Det är verkligen krig om platserna i laget så tempot blir högt. Vi ska även slipa på powerplay och frislag och andra taktiska detaljer. Vi åker till Stockholm på torsdag kväll eller fredag morgon.

Vilka vinner på lördag?
– Det är de två bästa lagen från grundserien som spelar SM-final, men nu har vårt spel lossnat och vi är tillbaka i det spel som vi tidigare utövade. Vi har visat hela säsongen att vi är det bästa laget, så Iksu vinner SM-guld.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon