2010-04-17 18:47

Storvreta bärgade första guldet

Storvretas förstafemma fällde avgörandet i SM-finalen. Kvintetten gjorde samtliga fem mål när Storvreta bärgade sitt första historiska guld.

Både Storvreta och Caperiotäby hade chansen att bärga sitt första SM-guld i historien, och det blev Storvreta som drog det längsta strået i Globen.

Det kan man i mångt och mycket tacka sin förstafemma för. Enheten levererade samtliga fem mål i guldmatchen där man hade kontrollen och också välförtjänt tog en 5-2-seger.

– Förstafemman är helt magisk, kommenterar tränaren Stefan Forsman.

– Jag tänker på det här laget som vi har byggt under tre års tid och vilket fantastiskt jobb som vi har gjort. Vi har slitet och stått upp och idag får vi in en fullträff. Spelarna gör en fantastisk insats.

 

Mika Kohonen sköt det matchvinnande 3-1-målet och plockade hem Storvretas första SM-guld. Foto: Bildbyrån.


Storvreta tog ledningen med 1-0 genom Henrik Stenberg i den första perioden men i den andra kunde Rickie Hyvärinen utjämna.

Sedan kom guldrycket. Jesper Berggren väntade och väntade innan han skottade in 2-1 och på ett frislag slog sedan Mika Kohonen in 3-1. Caperiotäby kunde något turligt reducera till 2-3 genom Rasmus Sundstedt innan periodpaus, men närmare än så kom man inte.

Istället kunde Hannes Öhman skicka in 4-2 i tom bur och sedan kom också Henrik Stenbergs 5-2 efter en vacker kombination.

– Förstafemman gör alla mål, de är riktigt, riktigt bra. Vår andrafemma har varit riktigt bra i semifinalspelet och fick inte till det idag, men de gör ett stort jobb defensivt och sliter och jobbar hårt, säger Stefan Forsman.

Caperiotäby gjorde om i laget i både den andra och tredje perioden men lyckades aldrig få något ordentligt tryck på ett Storvreta som spelade oerhört stabilt och disciplinerat.

– Jag kände mig inte säker i den sista perioden men vi spelade bra. Vi står upp och fullföljer vår idé. Jag tycker att det var styrkan idag, att vi tror så mycket på vår idé att vi vågar driva bollen och inte låter dem sätta tryck på oss, menar Forsman.

I Caperiotäby var det givetvis stor besvikelse efter att man förlorat sin andra final i historien. En hes Magnus Jäderlund hade svårt att prata, något som han tror påverkade laget.

– Vi hade behövt ha en röst hos mig idag, då hade vi kanske haft en större chans. Det är omöjligt att coacha när man inte kan prata, konstaterade Jäderlund efter matchen och menade att Storvreta vann rättvist.

– De var starkare än oss, så är det bara men samtidigt är det små marginaler som avgör.


Författare: Jonas Gustavsson