2010-04-20 13:21

SIBF:s Elittränarutbildning 2010/11

Är du aktiv som tränare på elitnivå eller föreningsverksamhet i de högre divisionerna? SIBF:s elittränarutbildning 2010/2011 fördjupar och vässar dina kunskaper i ledarskap, taktik och träningsplanering.

ETU 8 är, liksom tidigare utbildningar indelad i fyra utbildningsträffar om totalt 15 dagar. Varav en av träffarna inkluderar preliminärt sex dagar under herr-VM i Finland december 2010.

Mellan utbildningshelgerna kommer vi att ha seminarium och föreläsning över webben. Deltagaren behöver tillgång till bredbandsuppkoppling och ett headset. Deltagarna arbetar självständigt med hemuppgifter mellan träffarna. Kursansvariga är Stefan Holmström, verksam vid psykologiska institutionen vid Umeå universitet och Mikael Karlberg, förbundsinstruktör för SIBF och tränare i FC Helsingborg. 
 


Isac Carlsson tycker att elittränarutbildningen 2008/09 var givande. Foto: Bildbyrån.


Isac Carlsson, tränare för Warberg IC, gick senaste omgången av elittränarutbildningen (08/09). Här berättar han om sina intryck.

– Det har varit väldigt givande på flera sätt. Det handlar dels om kursens innehåll, men också den kontakt som man fått med de andra deltagarna, säger Isac Carlsson om elittränarutbildningen.

Tränarna har under utbildningen arbetat mycket på egen hand.

Isac Carlsson menar att det har varit oerhört givande, och han har fått många nya infallsvinklar.

– Det har jag absolut fått. Man har inte minst fått reflektera över vilken sorts ledare jag är och vilket ledarskap jag utövar. Under utbildningen har vi fått se till oss själva och våra målsättningar med vårt ledarskap, och det är sådant som man normalt sett inte tänker på själv. Det har varit oerhört givande att reflektera över sig själv. 
 
Mer info finns på www.innebandy.se/etu