2010-04-20 13:59

Rookiepris till Wibron och Eriksson

Innebandymagazinet har delat ut pris till årets rookie för trettonde gången. Den här säsongen går priserna till Emelie Wibron och Johan Eriksson.

Emelie Wibron är den fjärde Iksu-spelaren på fem år som utses till årets rookie.

– Det är ingen slump tycker jag. Iksu är mycket bra på att släppa fram spelare, säger Wibron till Innebandymagazinet.se.

Emelie Wibron är nyss fyllda 18 år och har redan varit med om det mesta på innebandyplanen. I december 2009 blev hon världsmästare i Västerås. Dessutom har hon en Europacupseger och en SM-final på meritlistan.

– Mitt mål när jag gick till Iksu var att få spela så mycket som möjligt. Jag tror att jag fick priset för att jag spelade VM och att det gick bra för mig i Iksu. Det har varit en enorm säsong för mig med Europacupen, VM och SM-slutspel. Nu är det bara junior-VM kvar.

Hur känns det att vinna den här utmärkelsen?
– Jag är mycket glad över utmärkelsen, framför allt är det kul att det är tränarna som har röstat fram mig eftersom de är de riktiga experterna. Jag måste tacka alla spelare i laget och våra tränare för priset. Det här sporrar mig att träna ännu mer inför fortsättningen.

Bland herrarna går priset till Johan Eriksson i Sirius. Han slutade på nionde plats i SSL:s poängliga.

– Det var verkligen ett kul besked. Det är inte direkt några dåliga killar som fått utmärkelsen tidigare, säger Sirius Johan Eriksson till Innebandymagazinet.se.

Eriksson noterades för 14 matcher i högsta serien redan 2005/06 då han spelade med Storvreta. Förutom sina 48 poäng den här säsongen noterades Eriksson för 28 utvisningsminuter.

– Jag är nog lite lik Conny Vesterlund, småful men samtidigt en bra avslutare. Jag tycker att jag läser spelet bra och står på rätt ställe men min bästa egenskap är nog ändå mitt målsinne.

Hur känns det att vinna den här utmärkelsen?
–  Jag är väldigt glad och stolt över det här. Det är ett bevis på att min säsong varit bra. Jag har högre mål än så här med min karriär. Förhoppningsvis kan både jag och Sirius ta ytterligare ett steg framåt nästa säsong.
 

Årets rookie genom tiderna

09/10: Johan Eriksson, Sirius
08/09: Rasmus Sundstedt, Caperio/Täby
07/08: Kim Nilsson, Färjestaden
06/07: Daniel Ramsin, Caperio/Täby
05/06: Mattias Samuelsson, Storvreta
04/05: Magnus Andeberg, Helsingborg
03/04: Mikael Karlsson, Södertälje
02/03: Fredrik Nyth, Älvstranden
01/02: Andreas Carlbom, Örnsköldsvik
00/01: Mika Kohonen, Balrog
99/00: Johan Anderson, Jönköping
98/99: Mathias Bergsdorf, Dalen
97/98: Anders Hellgård, Pixbo

Emelie Wibron, Iksu
Anna Wijk, Iksu
Malin Eriksson, Iksu
Isabelle Krantz,
Dalen
Josefina Eiremo, Iksu
Anna Jakobsson, Endre
Frida Eriksson, Högdalen
Sara Stålberg, Rönnby
Tanja Esko, Halmstad

 
  


Författare: Klas Pettersson