Pettersson var skillnaden - Innebandy.se
2010-04-17 16:19

Pettersson var skillnaden

Rönnbys landslagsmålvakt var omutlig under SM-finalen. Båda finallagens tränare var överens om att Hanna Pettersson var skillnaden mellan Rönnby och IKSU.

– Jag har fortfarande inte förstått att vi har vunnit guld! Det är helt underbart och nu ska jag försöka njuta, sa Hanna Pettersson direkt efter straffavgörandet.

I den första perioden hade IKSU ett stort tryck mot Rönnbys mål, men Hanna stod i vägen.

– Jag fick många skott och det första fick jag greppa vilket betydde mycket för självförtroendet. Deras målvakt hade en svår match, eftersom hon knappt fick några skott på sig i början, sa Pettersson.
 


Hanna Pettersson blev en matchvinnare när Rönnby tog guld. Foto: Stefan Svensson.


När Rönnby spelade SM-final mot IKSU 2007, stod Hanna Pettersson i mål, men när matchen gick till straffar, byttes Linnéa Bergman in och blev matchhjälte.

– Det var kul att dela på ansvaret, men visst var det skönt att få stå hela avgörandet den här gången, erkände Pettersson.

Vad avgjorde till Rönnbys fördel?
– IKSU är bollskickliga, men vi kom rätt i banan och kämpade bra. Sedan jul har det känts mer och mer rätt i vårt försvarsspel och jag litar på vårt försvar till hundra procent. Vi vann för att vi slet för varandra och vi spelade som ett lag, ansåg Pettersson.

Hur ska ni fira SM-guldet?
– Vi har duschat alla ledare vi har fått tag på och sedan blir det fest!

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon