2010-04-28 13:35

Idrottsmedicinsk förening bildad

Sedan några år tillbaka bjuder SIBF in till idrottsmedicinsk träff på SM-finaldagen. Träffen hölls även detta år och en av frågorna på årets träff var bildandet av innebandyns idrottsmedicinska förening.

På idrottsmedicinträffen förra lördagen fanns tre huvudpunkter på agendan: Ulrika Tranaeus från KI presenterade sitt pågående forskningsprojekt, Mattias Håkansson från Capio Artro Clinic visade ett nytt skaderegistreringssystem, och som en passande avslutning på en intressant dag bildade deltagarna Idrottsmedicinsk Förening Svensk Innebandy, IFSI.
 


Nu finns det en förening som arbetar med idrottsmedicinska frågor inom innebandyn. Foto: Bildbyrån.

 
I första hand riktar sig föreningen till sjukgymnaster, naprapater, läkare och andra som ingår i föreningarnas medicinska team eller kontaktnät, men föreningen är öppen för alla som är medlemmar i en innebandyklubb och som vill arbeta med och öka intresset för idrottsmedicinska frågor inom innebandysporten. Medlemsaviften är 100 kr/år.

Den första styrelsen, vars mandatperiod sträcker sig till årsmötet i april 2011, består av:
Anna Lundeberg, ordförande
Pär Zühlke, ledamot
Göran Lindén, ledamot
Christine Ahlberg, ledamot
Mats Dürén, ledamot
Thor Halse, suppleant
Jan Högberg, suppleant
 
Camilla Eriksson ansvarar för valberedningsarbetet inför nästa årsmöte.

Är du intresserad av föreningen kan du mejla anders.jonsson@innebandy.se så sätts du upp på föreningens sändlista och får mer information innan sommaren.