2010-04-26 08:28

Herr: Wallgren laddar om

Efter söndagens EFT-förlust mot Finland pratade innebandy.se med Mattias Wallgren. Det dröjer fortfarande ett par månader innan flyttlasset går till Sverige – och ännu får han inte vila. Nu laddar han om för student-VM.

Mot Finland spelade Wallgren först tillsammans med Rasmus Sundstedt men efter time outen blev det förändringar i det svenska laget som behövde satsa framåt. Mattias Wallgren fick då bilda backpar med Mattias Samuelsson.

– Jag hade i princip samma roll i båda uppställningarna. Med Rasmus spelade jag högerback och med Mattias gick jag över till vänsterback men i övrigt var det samma direktiv. Jag kände mig trygg med båda.
 


Mattias Wallgren i kamp med Finlands Rickie Hyvärinen i söndagens avslutande EFT-match. Foto: Klas Pettersson.


Mattias Wallgren stod verkligen för stabilitet under turneringen och hans ursprungliga femma var inne på sju mål framåt men inget bakåt.

– Jag tycker att vi har gjort två bra matcher, där vi håller oss inom linjerna. Men idag mot Finland kom vi inte upp till normal nivå.

Efter två säsonger i schweiziska mästarlaget Wiler-Ersigen kommer ”Walle” att flytta hem till Umeå för att spela med IBK Dalen igen.

– Det kändes speciellt att få avsluta här i Zürich, på centralstationen. Det har varit ett bra arrangemang.

Ännu dröjer det till slutet av juni innan flyttlasset går till Sverige. Och någon vila blir det inte för Wallgren.

– Nu måste jag hålla mig igång inför student-VM. Både fysiskt och med klubba och boll.

Student-VM spelas i Umeå 12-16 maj.

Författare: Klas Pettersson


Läs allt om helgens landslagsturneringar:
World Challenge, damer
Euro Floorball Tour, herrar