2010-04-24 21:07

Herr: ”Jag gillar det här landet”

Han har haft Schweiz som hemland i nästan tre år – men nu flyttar Daniel Calebsson hem till Sverige igen. Han tackade för sig genom att leda Sverige till en solklar seger.
 


Inget kunde stoppa Daniel Calebsson i lördagens match mot Schweiz. Foto: Klas Pettersson.


– Min femma var bra. Ja, hela laget bra även om vi hade en liten dipp i andra perioden, summerar Calebsson lördagens match på centralstationen i Zürich.

Totalt blev det fem poäng för ”Caleb”. Han gjorde ett mål och spelade fram till fyra.

Calebsson har därmed kommit ikapp Anders Hellgård som är tidernas fjärde bäste poängplockare i landslaget med sina 85 poäng.

I fredagens match mot Tjeckien gjorde Sverige tre mål på fyra power play-försök. I matchen mot Schweiz utnyttjade Sverige båda sina numerära överlägen. Calebsson har varit inblandad i samtliga dessa PP-mål.

– Vi är väldigt vassa i power play.

Han har just avslutat en tre säsonger lång sejour i Köniz.

– Det känns kul att få den här avslutningen. Många i laget och andra kompisar har varit och tittat på matcherna. Jag tycker att arrangörerna har gjort ett bra jobb.
 


"Caleb" i säregen tekningspose. Foto: Klas Pettersson.
 
 
Vilken schweizare var bäst idag?
– Det är kul att se en kille som Philipp Wanner. Han har länge stått på gränsen till landslaget men nu klev han in och gjorde en jättematch.

Kommer du att sakna Schweiz?
– Ja, jag gillar det här landet. Jag kommer att sakna alla människor som jag har lärt känna säger Calebsson till innebandy.se.

Calebsson säger att han gärna återkommer gärna Schweiz som turist. Eller varför inte som VM-spelare 2012?

Författare: Klas Pettersson