2010-04-22 07:07

Han ska tycka till

I helgen spelas World Challenge i Karlstad och hela turneringen kommer att webbsändas via innebandy.se. Rune Engström kommer att sitta som expertkommentator och han ser fram emot matcherna.

– Jag har följt daminnebandy i flera år nu. Jag har följt de senaste landslagsturneringarna och var på plats och jobbade under VM, och jag har även haft bra koll på Elitserien, berättar Rune Engström.

Petter Pettersson kommer att sköta kommenteringen av matcherna medan Rune Engström kommer att sitta som expert.

– Jag vill vara en person som tycker till och som inte bara drar till med klyschor, jag vill belysa både bra och dåliga saker. Min roll ska vara att analysera och utvärdera. Man kommer att höra en expertkommentator att våga tycka till, säger Rune som är haft liknande uppdrag tidigare.

– Jag har varit expertkommentator i olika sammanhang tidigare, bland annat i tv-sändningar.  Men det har inte bara handlat om innebandy utan även andra idrotter.

Rune Engström, som varit elittränare i många innebandylag, är imponerad över utvecklingen inom daminnebandyn de senaste åren och menar att satsningen på webbsändningar är helt rätt.

– Daminnebandyn har utvecklats enormt de senaste åren. Det är en helt annan nivå än tidigare. Individuellt har utvecklingen varit enorm och där kan man tacka många föreningar runt om i landet, menar Rune som ser Sverige som favoriter i World Challenge.

– Som läget är internationellt just nu så ligger Sverige generellt två steg före nästa nation. Laget spelade fantastiskt i VM. Jag är nyfiken på vad som har hänt med de andra nationerna sedan VM. Det var inte så längesedan som turneringen spelades, men frågan är om man tog till sig något i den turneringen eller om glappet mellan Sverige och övriga kommer att öka.

Läs mer:
Allt om World Challenge
innebandy.se:s webb-tv

Författare: Jonas Gustavsson