2010-04-17 18:40

Forsman avslutar med guld

Historien om Stefan Forsman fick ett sagoslut. Han var med och bildade Storvreta och i sin sista match med klubben fick han vara med och vinna guld.

Storvreta bildades 1989 med Stefan Forsman som en av initiativtagarna. 21 år senare har han som tränare lett laget till första SM-guldet.

– Detta är helt fantastiskt. Jag kan inte be om ett bättre avslut, säger Stefan Forsman som nu slutar som tränare.

Guldet kommer inte att få honom att tänka om.

– Nej, jag har så dåligt konto på hemmaplan med familjen så nu får det vara nog, skrattar Forsman. 

 

Stefan Forsman i Siverts stickade mössa. Foto: Stefan Svensson.


Stefan Forsman är iklädd en stickad mössa när han firar guldet och den mössan har en speciell historia.

– Den tillhör en man som heter Sivert. Han är 83 år gammal och han har följt Storvreta länge och han skickade med mössan med spelarbussen hit. Han sade att det var en turmössa, och det stämde ju, berättar Forsman. 

Storvreta vann guldet välförtjänt. Stefan Forsman hyllar förstafemman och kallar den magisk, men vill inte heller att övriga spelare ska komma i skymundan.

– Alla spelare gör det fantastiskt bra. Förstafemman är magisk, andrafemman jobbar stenhårt och sedan ska man inte glömma de här unga killarna som kommit in och framförallt spelat i numerärt underläge, menar Forsman.

– Vi har utvecklat spelet under säsongen och vi fick också in riktigt bra nyförvärv i höstas. Vi har haft en fantastisk mentalitet, vi har byggt upp laget och vi har jobbat och gnuggat ordentligt.


Författare: Jonas Gustavsson