2010-04-15 21:26

Flygstoppet drabbar inte finallagen

Askan från den isländska vulkanen påverkar resandet just nu. Många som ska till SM-finalen på lördag hindras av inställda flyg – dock inget av finallagen. innebandy.se pratade med Iksu som på torsdagskvällen just hade klivit på sin buss.

Det svenska luftrummet har stängts på grund av askmolnet efter vulkanutbrottet på Island. Alla som har planerat att flyga tvingas för tillfället att tänka om.

När det gäller SM-finalen på lördag finns det gäster som kommer att drabbas. För de deltagande lagen är det dock ingen fara. Tre av lagen, Rönnby, Täby och Storvreta, har nära till Stockholm.
 


Iksu var redan inbokade med buss, så deras resa till SM-finalen går enligt planerna. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


Det enda finallaget med flygavstånd är Iksu – men de hade inte planerat att flyga den här gången.

– Eftersom vi inte blev klara för final förrän i måndags kväll, var det ont om flyg när vi skulle boka resan, berättar tränaren Peter Grubbström.

– Dessutom hade vi inte kunnat flyga tillbaka förrän på måndagen. Därför valde vi buss i stället. Men vi är vana att åka buss.

Iksu var på väg att starta resan från Umeå när innebandy.se fick en pratstund.

– Det är ju vissa personer som hade tänkt att flyga ner men nu åker med oss på bussen i stället. Så det är lite mer folk än vanligt, säger Grubbström.

Efter en övernattning i Söderhamn ansluter Iksu-bussen till Stockholm på fredagsförmiddagen.

För många kan resan till finalen bli komplicerad eller i värsta fall inställd. Inte minst för de utländska gästerna.

SM-finalen har blivit en stor begivenhet i innebandyvärlden. Exempelvis är det ackrediterad media från Finland, Danmark, Tjeckien, Tyskland, Schweiz och Ryssland.


Författare: Klas Pettersson