2010-04-21 15:55

Finnkampen 2011 spelas i Karlskrona

Lördagen den 5 februari 2011 kommer det att spelas innebandylandskamper i Blekinge för första gången. Det är nu klart att Finnkampen avgörs i Telenor Arena Karlskrona.

I Finnkampen möts Sverige och Finland med sina fyra landslag under en och samma dag. Senast Sverige hade hemmaplan var i februari 2009 och då avgjordes Finnkampen i Västerås.

– Vi vill sprida våra landslagsarrangemang så alla får möjlighet att uppleva innebandy på toppnivå. I tuff konkurrens har Svenska Innebandyförbundet valt Karlskrona som arrangörsort och vi är övertygade om att det blir en publikfest i Telenor Arena och ett lyft för innebandyn i regionen, säger Jonas Carlberg som är marknads- och informationschef på Svenska Innebandyförbundet.


Här spelas Finnkampen 2011. Foto: Johanna Strid.


Den nybildade innebandyklubben Örlogsstaden Karlskrona kommer att vara lokal arrangör och räknar med att cirka 100 funktionärer kommer att arbeta under landskamperna.

– Innebandy är en härlig publiksport, vi är stolta och glada att få möjligheten att arrangera finnkampen i Telenor Arena Karlskrona, säger Michael Fransson som är VD för Arenabolaget.

– Vi har tidigare arrangerat landskamper i ishockey och handboll och att nu också innebandyn väljer att lägga landskamper här är ett bra kvitto på att vi har både kompetensen och arenan för att ta emot stora arrangemang.


Författare: Klas Pettersson