2010-04-25 10:05

Dam: Sveriges lag inför avgörandet

Två poäng mot Finland innebär att Sverige vinner World Challenge. Nu har Jan-Erik Vaara plockat ut laget som ska säkra turneringssegern.

Sverige behöver vinna mot Finland (eller i alla fall plocka två poäng) i den sista matchen i World Challenge för att vinna turneringen.

Jan-Erik Vaara väljer att starta med Hanna Pettersson i mål och sedan blir det förändringar i alla femmor.

– Vi måste få vettiga värdemätare på alla spelare. En del har vi sett tillräckligt av och en del vill se mer av, så enkelt är det, säger Vaara efter laguttagningen.

– Det handlar om vilka spelare som vi vill spela och vilka spelare vi tror på, det har inget att göra med vilka vi möter eller hur bra de här. Vi tänker väldigt introvert när det gäller laget.

Finland spelade oavgjort mot Schweiz och slog sedan Tjeckien klart. I den andra matchen vann man också straffläggningen.

– Jag tror att det kan bli en liknande match som den mot Schweiz. Finland brukar alltid snäppa upp sig mot Sverige, menar Vaara.

– Jag tycker att Schweiz gjorde en bra insats mot oss trots segersiffrorna. Jag hoppas att Finland når upp till Schweiz nivå, sedan får vi ser om det blir jämnare målmässigt och hur vi i så fall hanterar det.

Både Sverige och Finland står på fyra poäng inför matchen. Schweiz har tre poäng och kan gå upp på sex poäng om man vinner förmiddagsmatchen mot Tjeckien plus tar hem den efterföljande straffläggningen. Med andra ord blir det en spännande upplösning på World Challenge i Karlstad. 

 

Sara Kristoffersson fortsätter i förstafemman. Foto: Jonas Gustavsson.


Sveriges lag mot Finland:

Målvakt
Hanna Pettersson

Förstafemman
Sanna Scheer
Emma Lundmark
Karolina Widar
Sara Kristoffersson
Elin Tjärnström

Andrafemman
Isabell Krantz
Lisah Samuelsson
Josefina Eiremo
Theres Persson
Camilla Wahlström

Tredjefemman
Anna Renström
Elin Reinestrand
Malin Hansen
Emelie Lindström
Sara Stålberg

Bänken
Sara Hjorting
Malin Eriksson
Sandra Mattsson
Kajsa Åkerman

Läktaren
Eva Didriksson
Sofie Engel

Samtliga matcher i World Challenge direktsänds via webben och www.innebandy.se.

Webb-tv
Allt om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson