2010-04-25 15:43

Dam: Stålberg gillade kampen

Sara Stålberg är en av flera debutanter som klivit fram under World Challenge i Karlstad. I avslutningsmatchen mot Finland blev hon målskytt igen.

Jan-Erik Vaara valde att göra om en hel del i laget inför den avslutande matchen och Sara Stålberg placerades i en ytterst meriterad omgivning bestående av VM-spelarna Josefina Eiremo och Emelie Lindström.

Både Stålberg och Lindström är utpräglade målskyttar, men kemin fungerade bra ändå.

– Emelie håller i bollen lite mer och är lite mer spelskicklig än vad jag är. Det är Josefina också, så de kan lägga riktigt bra passningar så det passar mig väldigt bra att spela med dem, berättar Sara som själv svarade för en kanonpassning till ett mål av Emelie Lindström.

– Det var lite otippat när jag gör en sådan passning, men det är skoj också.

 

Under World Challenge har Sara Stålberg visat prov på sitt fina målsinne. Foto: Jonas Gustavsson.


Matchen mot Finland passade högerskytten Stålberg riktigt bra.

– Man märker att det blir tuffare och tuffare ju längre turneringen led. Jag gillar fysiskt spel så matchen mot Finland passade mig bäst. Jag vill ha mer kamp, menar Sara.

Ni malde ner Finland och i den sista perioden rann det iväg?
– Vi sade i andra periodpausen att de hade vunnit ganska många närkamper framför mål och kring sargerna. De har styrkan men de har inte orken i längden, vi kan trumma på under en längre tid och vi fokuserade också på att hålla uppe tempot.

Du är en vass målskytt, var kommer målkänslan ifrån?
– Den kom efter jul men varifrån den kom vet jag inte. Börjar det trilla in så brukar det flyta på. Man har lärt sig att bli kvick i skottögonblicket.

Sara Stålbergs avslutning på säsongen har varit magnifik. Först fick hon vara med och vinna SM-guld med Rönnby efter en strålande insats i SM-finalen och sedan har det alltså blivit en framgångsrik landslagsdebut i Karlstad.

– Nu blir det lite enklare att köra i spåren i sommar, skrattar Sara.


Författare: Jonas Gustavsson