2010-04-24 20:14

Dam: Ny storseger för Sverige

Det tog två perioder för Sverige att köra slut på Schweiz. Sedan rann siffrorna iväg och Sverige kunde ta en komfortabel 8-2-seger.

Sverige kunde vinna även den andra matchen i World Challenge i Karlstad men även om segern till slut blev sex mål stor så stod Schweiz pall för den svenska pressen ganska länge.

Mitt i den första perioden, med 27 sekunders mellanrum, sköt Sara Kristoffersson respektive Sofie Engel Sverige till en 2-0-ledning. Sveriges spelövertag var tydligt, men det var inte förrän i mitten av den andra perioden som Elin Tjärnström något turligt kunde skicka in 3-0.

– Resultatmässigt var det besvärande ganska länge, kommenterar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– 2-0 räcker inte långt i innebandy, men jag var inte speciellt orolig. Även om det hade blivit 1-2 och 2-2 så brukar vi inte bryta ihop för det, utan vi brukar snäppa upp oss om vi är piskade att göra det. 

 

Sverige fick jubla även mot Schweiz. Foto: Jonas Gustavsson.


I slutet av den andra perioden kunde Schweiz reducera till 1-3 genom Mirca Anderegg vilket kändes som ett nödvändigt mål för att schweiziskorna skulle komma in i matchen.

Men Sverige stördes inte av reduceringsbollen utan fortsatte mala på och när Theres Persson med 17 sekunder kvar av mittperioden skickade in 4-1 och Emelie Lindström knappt två minuter in i slutakten ökade på till 5-1 var det ridå Schweiz.

Sista perioden vanns med 4-1 och Theres Persson gjorde ytterligare ett mål och utnämndes också till matchens lirare i Sverige.

– Den här matchen var ett tecken på att vi är riktigt bra. Vi maler på med bara några få svackor i matchen, det är ett gott betyg åt oss, säger Jan-Erik Vaara.

Schweiz skapade betydligt fler chanser än vad Tjeckien gjorde mot Sverige, men de flesta chanserna tillkom på svenska misstag.

– Vi har många offensiva försök och vi går framåt och ibland går det lite för fort. Det gör att vi skapar en del chanser för motståndarna och det blir så när vi spelar med den här intensiteten.

I den efterföljande straffläggningen förlorade Sverige återigen extrapoängen. Schweiz förvaltade två straffar medan endast Elin Tjärnström gjorde mål för Sverige.

Under söndagen blir det ”final” mot Finland. Efter en oavgjord och en vinst plus en straffvinst har Finland fyra poäng medan Sverige efter två segrar och noll straffvinster också står på fyra poäng. Den avslutande matchen avgör alltså vilka som vinner World Challenge.

Matchen spelas klockan 13:00 och sänds live via innebandy.se. 

 

Theres Persson sköt två mål och blev matchens lirare mot Schweiz. Foto: Jonas Gustavsson.


Matchfakta Sverige - Schweiz

Samtliga matcher i World Challenge direktsänds via webben och www.innebandy.se.

Webb-tv
Allt om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson