2010-04-25 15:42

Dam: Missarnas match för Hansen

Det blev missarnas match för Malin Hansen mot Finland i World Challenge. Trots ett stort antal chanser ville inte bollen in i nätmaskorna.

Lagkamraterna serverade kanonpassning efter kanonpassning men Malin Hansen misslyckades med att trycka in bollen mot Finland i avslutningsmatchen i Karlstad.

– Jag hade väl tio eller femton lägen i alla fall, berättar Malin som inte vet varför hon missade alla lägen.

– Jag kanske kommer lite fel till bollen i vissa lägen och jag har inte timingen i det sista ögonblicket. Jag måste skylla lite på otur också. När mitt sista skott tog i målvaktshjälmen trodde jag inte att det var sant.

Hur är det med målsinnet annars?
– Jag gör inte så mycket mål, det ska man inte sticka under stol med. Men sådana här chanser brukar jag faktiskt sätta dit. 

 

Det blev inga mål för Malin Hansen mot Finland trots massor av chanser. Foto: Jonas Gustavsson.


Malin Hansen gjorde – målmissarna till trots – en riktigt stabil match mot Finland.

– Det var en jätterolig match. Finland bjuder upp bra och när de väl kommer i sina kontringar så är de kvicka. De är bra i närkamperna och är hårda och tuffa, men de kroknar något på slutet och då rinner siffrorna iväg, menar Malin som märkte att Sverige hade bättre ork.

– Jag tycker att det är ganska tydligt att vi är bättre tränade än dem. De är starka och hårda i kroppen men de blir trötta och då orkar de inte springa.

Malin Hansen, som nyligen var med och vann SM-guld med Rönnby, har varit med till och från i landslaget men fanns inte med i VM i Västerås i december. Nu siktar hon på att etablera sig i landslaget.

– Men det är mycket som ska klaffa. Jag har haft en säsong som varit upp och ner i klubblaget och det spelar in. Man måste vara stabil i klubblaget om man ska vara med i landslaget. Det är inte lätt att ta plats i ett så här bra lag, säger Malin som är nöjd med sin turnering i Karlstad.

– Det var helt okej tycker jag. Defensivt har det känts bra, men offensivt hade jag gärna gjort något mål.

Du får spara målen till nästa säsong?
– Absolut, om det är ketchupeffekten som gäller så kommer jag att ösa in mål i den första matchen nästa säsong (haha).


Författare: Jonas Gustavsson