2010-04-23 18:59

Dam: Målkalas i första matchen

Den första matchen i World Challenge i Karlstad bjöd på massor av mål. Schweiz och Finland spelade nämligen 7-7.

Premiärmatchen i World Challenge såg från början ut att bli en enkel resa för Finland som tog ledningen med 4-0 redan efter halva den första perioden.

Schweiz lyckades dock vända och i den tredje perioden tog man ledningen med 7-5. Schweiz var det bättre laget och såg ut att gå mot en säker seger.

Men Finland ville annorlunda.

Med tre och en halv minut kvar reducerade Eliisa Alanka till 6-7 och med minuten kvar kom också kvitteringen fram till 7-7 genom Anne Haapasalo.

I den efterföljande straffläggningen – som läggs efter varje match i World Challenge – avgjorde Schweiz och plockade därmed hem en extrapoäng.

 

Schweiz fick jubla mest i en svängig historia mot Finland. Foto: Jonas Gustavsson.


– Jag hade inte räknat med den här matchbilden. Det var mycket rakt på mål, men det var roligt och Schweiz vinner rättvist. De visade bättre aggressivitet och attityd, säger Rune Engström som satt som expertkommentator i webbsändningen på innebandy.se.

– Finland startade bra och fick kanske 4-0 lite för snabbt, de hade svårt att växla upp när Schweiz kom ifatt och förbi.

Nästa match i World Challenge blir mötet mellan Sverige och Tjeckien klockan 20:00. Även den sänds live via innebandy.se.

Samtliga matcher i World Challenge direktsänds via webben och www.innebandy.se.

Matchfakta: Finland - Schweiz

Webb-tv
Allt om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson