2010-04-24 20:16

Dam: Landskamp nummer 100

Den tredje ledaren i svensk landslagsinnebandy att nå 100 landskamper blev damlandslagets Kevin Arvini. Han jubilerade i matchen mot Schweiz.

Tony Hjortsberg har gjort 113 landskamper och Håkan Wåhlander 103. Ledare nummer tre att nå 100 landskamper blev alltså Kevin Arvini.

Sjukgymnasten jubilerade i Sveriges 8-2-seger mot Schweiz i World Challenge. Innan matchen fick han blommor av förbundsstyrelsens Caroline Silverudd Lundbom.

– Det har varit underbart att vara med under de här åren och jag är stolt över det. Det har varit fantastiska år med härliga gäng hela tiden, säger Kevin. 

 

Kevin Arvini hyllas inför sin 100:e landskamp. Foto: Jonas Gustavsson.


Kevin Arvini har vunnit tre VM-guld vilket givetvis rankas högst bland minnena, men det som han ändå vill framhäva från åren i damlandslaget är spelarnas fysiska utveckling.

– I början var det många skador, det är det inte idag. Vi har gjort många insatser med förebyggande träning och det har gett resultat. Det är mycket positivt som har hänt under de här åren och skadorna har absolut minskat, berättar Kevin.

Under söndagen gör Kevin Arvini sin 101:a och sista landskamp.

– Ja, det stämmer. Jag kommer att jobba mer med mitt ordinarie jobb framöver och kommer inte ha tiden som krävs för landslaget. Jag kommer självklart att sakna detta, men allt har sin tid.

Författare: Jonas Gustavsson