2010-04-23 23:13

Dam: Inga askmoln i benen

Josefina Eiremo var en av planens bästa spelare för Sverige mot Tjeckien, och det är anmärkningsvärt med tanke på centerns tuffa resa under torsdagen.

Tre spelare anlände senare än övriga truppen till Karlstad. Trion Josefina Eiremo, Malin Eriksson och Anna Renström anslöt först en bit in på den första träningen under torsdagseftermiddagen.

Trion hade drabbats av det numera ökända askmolnet.

– Vi skulle ta nattåget från Umeå till Karlstad under onsdagsnatten eftersom det var så osäkert med flygen. När vi skulle iväg till tåget så hörde vi på nyheterna att de garanterade att alla flyg skulle gå under torsdagen så vi tänkte att det var skönt att slippa åka tåg, berättar Josefina Eiremo.

– Men när vi kom till flygplatsen på torsdagsmorgonen så kom ny information och planet blev inställt. Vi fick hyra en bil och bila till Karlstad.

Det blev en ganska ordentlig resa…?
– Jag tror vi åkte 84 mil och det tog nästan nio timmar, men då stannade vi några gånger också. Det var faktiskt ganska trevligt (haha).

Hur seg är man efter en sådan resa?
– Man var väl inte piggast, men det var nog mest i skallen. Det känns bättre efter en natts sömn.

Trots den något udda uppladdningen och trots den långa resan i bil så var Josefina Eiremo en av de piggaste svenskorna i World Challenge-premiären mot Tjeckien.

Eiremo spelade center mellan Sofie Engel och Elin Tjärnström framför backarna Malin Eriksson och Lisah Samuelsson. Kvintetten låg bakom sex av tio svenska mål och Eiremo gjorde två av dem.

På pappret såg konstellationen ut som en slit- och kämpaenhet, men på plan spelade man med briljans.

– Jag håller inte med om att vi är en gnuggarfemma faktiskt, kommenterade Eiremo beskrivningen av sin femma.

– Det fungerade riktigt bra för oss. Jag tycker att vi hade bra bollsläpp, bra fart och vi rörde oss mycket, det är grunderna. Sedan provade vi några uppspel som vi gått igenom på träning som satt, berättar Eiremo.

Hur var Tjeckien då?
– Jag tycker att de var enklare att komma förbi än vad de brukar vara. De brukar vara mer kompakta. Jag vet inte om de testar något nytt, men jag kände inte riktigt igen dem idag.

Webb-tv
Allt om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson