2010-04-24 20:12

Dam: En pigg debutant

Debutanterna är pigga i World Challenge. Det gäller inte minst yrvädret Sofie Engel som blivit målskytt i sina två första landskamper.

Sofie Engel har imponerat i sin landslagsdebut. Mot Tjeckien slog Pixboforwarden in 8-0-målet och mot Tjeckien gjorde hon – efter vackert förarbete av kedjekamraten Elin Tjärnström – det viktiga 2-0-målet i den första perioden.

– Det är en klockren passning av Elin, det går bara inte att missa, säger Sofie.

Femman med Sofie Engel, Josefina Eiremo, Elin Tjärnström, Lisah Samuelsson och Malin Eriksson var riktigt bra i matchen mot Schweiz, liksom de var i matchen mot Tjeckien.

– Vi är lite samma sorts spelare. Alla springer mycket och går rakt på mål, vi är alla grovjobbare, analyserar Sofie som dock fick vila i den sista perioden mot Schweiz.

– Hon hade en fantastisk förstaperiod och även andra perioden var riktigt bra. Nu har det varit fem perioder i snabb takt för henne, plus träningarna, och hon mattades lite så det är bättre att spara henne, kommenterade förbundskaptenen Jan-Erik Vaara beslutet. 

Sara Stålberg tog Engels plats i den sista perioden.

 

Sofie Engel var pigg i de två perioder hon fick spela mot Schweiz. Foto: Jonas Gustavsson.


Sofie Engel har i alla fall tagit tillvara på sin landslagschans.

– Det här är hur kul som helst. Det är skoj att spela med så här bra spelare och få chansen att spela så här bra innebandy, berättar hon.

– Jag vet inte vad jag förväntade mig när jag kom hit, men det är bra fart i de här matcherna. Jag hade kanske förväntat mig att det skulle bli lite jämnare matcher dock. Schweiz var bättre och de hängde med bättre än Tjeckien, men de tröttnade lite på slutet och då rann siffrorna iväg.

Det som framförallt imponerar hos Sofie Engel är intensiteten. Benen går hela tiden.

– Jag är en sådan som springer mycket, en grovjobbare som försöker röra mig så mycket möjligt. Jag vill vara med i spelet och hitta luckorna.

Och säsongen är inte över efter World Challenge. I mitten av maj kommer hon att spela student-VM i Umeå.

– Det är jätteskönt att få vara med här så att man får veta hur det går till kring landslaget och det kan jag ta med mig till Umeå. Det gör att jag är lite mindre ”rookie” där.

Författare: Jonas Gustavsson