2010-04-23 09:52

Dam: Debuten väntar

Ikväll inleds World Challenge och för snipern Camilla Wahlström kan det bli en efterlängtad landslagsdebut.

Under fredagen inleds World Challenge i Karlstad och Jan-Erik Vaara har sju debutanter i den svenska truppen. En av dem är Endres Camilla Wahlström.

Endre är ett av flera lag i Elitserien som tagit enorma kliv framåt den gångna säsongen, och det kan man bland annat tacka sin förstakedja med Sara Anteryd, Anna Jakobsson och Camilla Wahlström för.

– Det har varit en rolig säsong från början till slut. Jag har fått spela med samma femma hela säsongen och det har givit en trygghet, menar Camilla.

– Vi har olika spelstilar i kedjan, det kan vara en anledning till att det gått så bra. Sara Anteryd är den som ska ha mycket boll och som är playmaker medan Anna Jakobsson är där framme och gör ett otroligt slitjobb och stressar backarna. Jag har en mer defensiv roll. Jag har haft förmånen att få bra passningar hela säsongen så jag har bara kunnat peta in bollarna. Det har fungerat jättebra.

Camilla Wahlström sköt 25 mål och levererade 39 poäng på 25 matcher i Elitserien.

– Jag vill bättra på min träffprocent, för den har varit lite sådär. Men jag har fått så otroligt bra passningar så det har bara varit att nypa till direkt och då är det inte så svårt, säger Camilla som var överraskad över att få chansen i World Challenge.

– Jag var jätteöverraskad. Det kom oväntat men jag är jätteglad och har sett fram emot detta länge.

Medier på Gotland har velat ha med Endrespelare i landslaget hela säsongen men det är först nu som du och Eva Didriksson kommit med, har ni snackat något i laget om att ni borde ha varit med tidigare?
– Det är nog mest medierna som har diskuterat. Jag vet inte… vi har inte tänkt så mycket på det faktiskt. 

 

Camilla Wahlström är redo för sin landslagsdebut. Arkivfoto: Kenneth Strigérus.


Jan-Erik Vaara tar ut laget som ska spela mot Tjeckien efter förmiddagsträningen på fredagen, så ännu vet inte Camilla Wahlström om hon får spela i premiärmatchen. Under torsdagsträningen bildade 22-åringen kedja med Täbyduon Sandra Mattsson och Kajsa Åkerman, men Vaara har aviserat att det kan bli förändringar inför bataljen mot Tjeckien.

– Jag vet inte om jag får spela, men får jag det är det bara att försöka göra det bästa av situationen. Jag ska gå in och köra järnet och inte försöka tänka för mycket, menar Camilla som inte vet så mycket om Tjeckien.

– Jag har inte sett dem spela någon gång men de ska vara ett lag med bra fart vad jag har förstått. De springer och kämpar hårt.

Tjeckien brukar backa hem och spela ett kompakt försvarsspel, hur ska ni överlista dem där?
– Det handlar om att försöka ha bra fart på bollen i anfallsspelet och försöka rulla runt och luckra upp dem. Man får inte stressa upp sig för då är det lätt att det låser sig.

Samtliga matcher i World Challenge direktsänds via webben och tv.innebandy.se.

Under fredagen spelar först Schweiz mot Finland klockan 17:00 och den matchen följs av Sverige mot Tjeckien klockan 20:00.

Webb-tv: tv.innebandy.se
Allt om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson