2010-04-22 07:24

”Både kul och jobbigt att se finalen”

Landslagsaktuella backen Elin Reinestrand berättar hur det var att uppleva SM-finalen från läktaren. Hon berättar också vad hon vill förbättra till nästa säsong.

Hur har säsongen varit?
– Jag tycker att vi har haft en jättebra säsong och vi borde verkligen vara nöjda med oss själva. Vi har blivit ett stabilare lag och alla spelare har utvecklats ännu mer.

Är du nöjd med resultatet?
– Det här var första gången jag spelade ett slutspel och det hade varit roligare om vi kommit ännu längre än vad vi gjorde. Just nu känns det lite tungt att vi åkte ur redan i kvarten men jag tycker ändå att vi spelade fem bra matcher. Vi får ta nya tag till nästa säsong!

 


Elin Reinestrand på plats i Globen i lördags. Foto: Bildbyrån.


Så här i efterhand, blev satsningen 'Guld, Svett och Tårar' som du hade tänkt dig?
– Guld, svett och tårar har varit en jättebra satsning på daminnebandyn och jag är glad att jag fick ingå i den. Intresset för VM blev mycket större på grund av detta och jag tror att fler personer har fått upp ögonen för sporten. Jag trodde inte att satsningen skulle bli såhär stor från början men är bara glad över att det blev så!

Hur har GST-satsningen hjälpt dig?
– Satsningen har hjälpt mig jättemycket som innebandyspelare. Det har gett mig bättre förutsättningar så att jag har kunnat fokusera på det jag behövt träna mer på och jag har även fått mer egen tid, det har varit guld värt!

Hur kändes det att se Karolina Widar stå på plan i Globen, och dessutom vinna SM-guld?
– Det var både kul och jobbigt att se finalen, man hade velat spela själv såklart… men för Karros och Rönnbys skull är jag jätteglad, de har spelat riktigt bra efter jul! Jag var nog lika svettig som spelarna på planen när det blev straffar, gud så spännande det blev! Emelie vann SM-guld förra säsongen, Karro i år så förhoppningsvis är det min tur nästa gång!

Vad är ditt mål för nästa säsong?
– Mitt mål är att utvecklas ännu mer som spelare och att vi gör en grym säsong med laget. Jag känner att det finns lite till att finslipa med laget för att vi ska kunna gå hela vägen, hur kul vore det inte att spela SM-final?

Har du något som du vill förbättra till nästa säsong?
– Jag känner att man hela tiden kan utvecklas och jag ska träna på allt. Men fokus kommer mest att ligga på min fysik!

I veckoslutet spelar Elin och svenska damlandslaget World Challenge i Karlstad. Läs allt om turneringen här.