2010-04-14 14:50

Årets spelare: Sara Kristoffersson

Innebandyns finaste utmärkelse på damsidan, Årets spelare, går säsongen 2009/10 till Sara Kristoffersson.

Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser Årets spelare. I år går priset till Faluns 24-åriga forward Sara Kristoffersson.

– Enormt kul att bli uppskattad för sitt spel. Det här är otroligt stort! Årets spelare är ju den finaste utmärkelsen man kan få som innebandyspelare, säger Sara till innebandy.se.
  
Sara Kristoffersson har varit nominerad till priset tre gånger tidigare men den här gången räckte det alltså ändå fram och juryn tyckte att hon var den bästa spelaren under säsongen 2009/10.

Om du själv skrev motiveringen till priset, vad skulle det stå om dig då?
– Jag hoppas att publiken tycker att jag bjuder på teknisk och underhållande innebandy. Sedan har jag ju också jobbat upp min fysik.

2007 var Sara Kristoffersson en starkt bidragande orsak till att Sverige tog VM-guld eftersom hon gjorde tre mål i finalen. När det blågula VM-guldet försvarades på hemmaplan för fyra månader sedan gjorde Kristoffersson åter ett riktigt bra mästerskap. Det var en bidragande orsak till att Årets spelare-juryns val föll på henne.

Hennes klubblag Falun åkte ut i semifinalen mot Rönnby i tre raka matcher, så finalplatsen från förra året kunde inte upprepas. Sara kommer dock att vara i Globen på lördag för att ta emot priset som Årets spelare.

Hur ser innebandyframtiden ut annars?
– Jag håller på och förhandlar med Falun om en förlängning och förhoppningsvis ska vi komma överens.

Sara Kristoffersson har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
Sara Kristoffersson har alltid varit ett tekniskt geni, men den här säsongen har hon lyft sin spetskompetens till en ny nivå. Sara har varit väldigt dominant i klubblaget Falun, och i landslaget har hon fått ut mer av sitt spel än någonsin tidigare. Resultatet av detta blev VM-guld och en plats i All star team.
 
Sara Kristoffersson har under de senaste säsongerna ökat sin arbetskapacitet. Hon är bättre tränad än någonsin, vilket gör att hon orkar mer och är betydligt rappare och kvickare på planen. Den ökade rutinen har också gett henne ett starkare psyke. Men framförallt har hon en makalös teknik, fylld av överraskande finesser som gör henne till en stor publikfavorit. Sara Kristoffersson är Elitseriens mest sevärda artist, och därmed en av världens absolut bästa innebandyspelare.
  
 


Foto: IBF Falun.

Fakta, Sara Kristoffersson

Född:
6 september 1985
Längd/Vikt: 165 cm/63 kg

Position: Forward
Klubb: IBF Falun
Moderklubb: IBK Kristinehamn
Övriga klubbar: Kristinehamns IBF, Karlstad IBF
Landskampsfacit: 41 landskamper, 55 poäng (29+26), 3 VM-guld (2003, 2007, 2009), 1 VM-rons (2005)
Högsta serien (grundserie+slutspel):
9 säsonger, 441 poäng (237+204), 1 SM-silver, 4 SM-brons
 

Läs mer
Alla pristagare genom åren
Kandidaterna till årets pris

 


Författare: Klas Pettersson