2009-04-16 09:10

"Vi har väntat ett bra tag på detta"

Falun har inte varit i SM-final sedan 2001, men nu är det dags igen. Sara Kristoffersson är förväntansfull och segerviss inför drabbningen med Balrog.

Falun har aldrig vunnit något SM-guld men varit i final tre gånger. Senaste gången var 2001 och då förlorade laget mot, just det, Balrog.

Nu, åtta år senare, kan det vara dags för en sen revansch. Det tror i alla fall forwarden Sara Kristoffersson som var Faluns poängkung under Elitserien med 66 poäng (32+34) på 26 matcher.

Äntligen SM-final för dig och Falun, hur är känslan?
- Vi har väntat ett bra tag och jag kan nog inte fatta det än. Jag går omkring med ett enda stort leende på läpparna, säger en nöjd Sara Kristoffersson.

Vilka faktorer låg bakom ert avancemang till finalen?
- Vi ville nog vinna lite mer än Iksu och vi visste vad vi kunde göra. Vi har burit favoritskapet under ett antal år och haft stolpe ut. Denna säsong hade vi en tung höst och ingen trodde på oss. De senaste två månaderna har vi haft stolpe in och de sista pusselbitarna har fallit på plats, så jag är jättenöjd, menar Sara.

Hur förbereder ni er för finalen i veckan?
- Vi vilar på tisdagen och träffas sedan för att finslipa fasta situationer och rehabträna, berättar Sara.

 

Faluns Sara Kristoffersson, här i landslagsdressen, tror på sitt lag i finalen. Foto: Bildbyrån.


Inte många spelare i Falun har varit med om nästan 15 000 på läktarna i Globen. Pallar ni för trycket?

- Det är klart att vi har många unga orutinerade spelare i truppen, men det är ju detta vi kämpar för i skogen och på gymmet så det ska inte vara några problem att njuta och visa alla hur bra vi är. Vi ska ta det som en vanlig match och det är bara kul att den spelas i Globen med stor inramning. Detta är något jag har drömt om sedan jag började spela, säger Sara.

Hur ska ni besegra Balrog?
- Balrog är ett riktigt bra lag med spetskompetens och det blir säkert en tuff match. Vi ska spela bra försvar och kontra, ha tålamod och inte stressa upp oss om Balrog har stort bollinnehav. Svårare än så är det faktiskt inte. Det blir nog en rolig match mellan två bra spelande lag, tror Sara.

I veckan togs landslaget till Euro Floorball Tour ut. Du var inte med, trots en kanonsäsong. Hur har tankarna gått?
- Jag har inte pratat med Janne Vaara själv, men det är han som tar ut laget och jag får köra på och bevisa att jag borde vara med. Det har nog med att göra att jag tackade nej till det förra lägret, eftersom Falun har en tunn trupp och vi var inte klara för slutspel då. Jag ville ställa upp för klubblaget och det var inte populärt. Självklart vill jag spela i landslaget, för det är det största man kan göra, menar Sara.

Tänker du revansch på lördag, att du ska visa förbundskaptenen att du borde ha varit med?
- Absolut! Det är ett perfekt tillfälle att visa att jag är bra, säger Sara.

Vilka vinner på lördag?
- Vi vinner! Det blir säkert en tight match, men vi drar det längsta strået. Vi har ett bra go i laget, alla har höjt sig och visat stort hjärta i hela slutspelet, avslutar Sara Kristoffersson.

Allt om damernas SM-slutspel

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon