”Vi har allt att vinna” - Innebandy.se
2009-04-07 09:01

”Vi har allt att vinna”

Herrarnas SM-slutspel är framme vid de tredje semifinalmatcherna och i båda matchserierna står det 1-1. Överraskningslaget Balrog möter regerande mästarna Warberg på bortaplan och innebandy.se har pratat med gästernas David Blomberg. 

På tisdagskvällen spelas den tredje semifinalen i herrarnas SM-slutspel då Warberg tar emot Balrog. Warberg vann den första matchen med förkrossande 8-1, men Balrog lyckades vinna den andra matchen med 6-5 efter sudden death.

Balrogforwarden David Blomberg hade stor del i segern senast då han sköt tre raka mål och vände på matchen. I slutet av den andra perioden gjorde han 3-4 innan han i den tredje kvitterade till 4-4 samt gav Balrog ledningen med 5-4.

Warberg utjämnade till 5-5 men fick sedan se Balrogs Mikael Karlsson avgöra under sudden death.

– Vi är starka under sudden death och jag tror inte att vi har förlorat en enda övertid under hela säsongen. Det gör att vi har självförtroende och vågar spela ut i de situationerna, berättar David Blomberg för innebandy.se.

 

Balrogs David Blomberg gjorde hattrick i den andra semifinalmatchen mot Warberg, och jagar nya mål i match tre. Foto: Bildbyrån.  


Och du gjorde en bra match också?
– Jag vet inte om jag var så bra, men jag gjorde mål i alla fall. Jag tycker att jag kan bättre ändå. Det var skönt att sätta dit bollarna för jag tror inte att jag har gjort tre mål i samma match på hela den här säsongen.

Vad var det ni gjorde så mycket bättre i den andra matchen jämfört med den första?
– Första matchen var vi bedrövliga, vi stod bara och tittade på. I den andra matchen gjorde vi egentligen allt bättre, men framförallt försvarsspelet var vassare. Warberg var inte lika bra som de var i den första matchen heller.

Balrog överraskade när man slog ut Caperio/Täby i kvartsfinalen där man var nederlagstippade, och styrkeförhållandet för Balrog är samma i semifinalen mot favoriten Warberg. Att slå ur underläge är lagets melodi i det här slutspelet, och laget är ordentligt revanschsuget efter den senaste bortamatchen mot Warberg som alltså slutade 1-8.

– Vi har allt att vinna så det är bara ut och köra. All förväntar sig att de ska vinna och det är väl egentligen ingen som tror på oss. Så har det varit hela säsongen, ingen har trott på oss. Vi vet vad vi kan, säger David Blomberg.

Den tredje semifinalen mellan Warberg och Balrog spelas under tisdagskvällen och sänds i TV 4 Sport.

Under kvällen spelas också den tredje semifinalmatchen mellan AIK och Storvreta. Storvreta vann den första matchen efter sudden death, och AIK vann den andra matchen efter straffar, och således är det 1-1 i matcher. Den tredje matchen spelas i Solnahallen.

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson