2009-04-18 15:36

Uppsnappat efter finalen

Här har vi summerat vad några av Balrogs guldhjältar sade efter finalen.Hermine Dahlerus firar ännu ett SM-guld. Foto: Klas Pettersson.

 

Balrogtjejerna var givetvis mycket nöjda med SM-guldet och matchvinnaren Linnea Bergman hade all anledning att jubla högst.

– Jag kan inte vara annat än nöjd med min insats!

Vad tycker du om motståndet Falun gav er?
– Vi underskattade verkligen inte Falun, men jag trodde nog inte att Falun skulle vara så bra som de var idag. De har fått ordning på sitt spel och deras tid kommer, menar Bergman.

Ni startade bra, men blev lite ängsliga?
– Vi hade en otroligt bra stämning och var inte nervösa innan matchen. I andra periodpausen satt vi tysta och det kändes inte helt bra. Vi kunde ha tappat matchen, men vi kom tillbaka. Tjejerna kämpade och jag är otroligt stolt över allas insats, säger Bergman.

Amanda Wendelstig instämmer:

– Vi krigade på och vårt försvarsspel var väldigt bra. Vi pratade inte innebandy i pauserna utan mer om inställning. Guldet är helt fantastiskt och nu ska vi fira hela natten, skrattar Wendelstig.

Hermine Dahlerus gjorde en mycket bra match och gav förbundskapten Jan-Erik Vaara svar på tal, då han inför EuroFloorball Tour om en vecka, har petat just Dahlerus.

– Vaara vill att jag ska dominera mer i de större matcherna, vilket jag tycker är högt ställda krav, men idag visade jag att jag kan göra det. Jag vill inte vara bitter, utan det är bara att satsa vidare och hoppas att jag blir uttagen till landslaget. VM är en stor morot nästa säsong, tycker Dahlerus.

Hermine Dahlerus har inte bestämt sig ifall hon spelar vidare nästa säsong.

– Det ska jag bestämma efter säsongen och nu vill jag bara njuta av SM-guldet, avslutar Dahlerus.