Stockholm segrade i finalen - Innebandy.se
2009-04-05 19:23

Stockholm segrade i finalen

Stockholm vann distriktslags-SM för herrjuniorer 17 år efter finalvinst mot Skåne. Matchen slutade 8-3 efter att Stockholm gjort det avgörande rycket i den andra periodens inledning.

Finalen i herrjuniorernas distriktslags-SM avgjordes i början av den andra perioden. Då gick Stockholm från 3-1 till 7-1 på två minuter och därmed var matchen avgjord. Slutresultatet skrevs till slut till 8-3.

– När vi är bra så är vi riktigt, riktigt bra, men vi orkar inte hålla i hela tiden. Vi hittade flytet i början av den andra perioden, då vi fick allt att stämma och då är vi svårstoppade, berättar tränaren Carl Eric Svendenius för innebandy.se.

Bland matchvinnarna fanns bland annat Emil Söderström som var en av Stockholms två tremålsskyttar i finalen. Bland annat prickade han in 3-1 och 5-1 i den andra periodens avgörande ryck.

– Jag tycker att det är inledningen av den andra perioden som avgör matchen. Vi visade härlig lagmoral och vi ville vinna mer än vad de ville, berättar Söderström.

– Sedan var det en härlig känsla att få göra tre mål, det är inte varje dag det händer.

 

Det vinnande Stockholmslaget. Foto: Rasmus Eriksson.  


Tränaren Carl Eric Svendenius framhåller framförallt lagkänslan och sammanhållningen som styrkan i Stockholms lag.

– Vi är ett lag. Vi hjälper varandra, drar nytta av varandra och har jäkligt skoj tillsammans. I lagspelet ingår att alla vill göra jobbet hemåt och att alla jobbar för varandra, och det har också gjort att vi inte släppt in så många mål. Sedan har vi spelare som gör mål också, och det måste man ha om man ska kunna vinna matcher.

Stockholm var ett av lagen som var favorittippade inför turneringen, men laget har inte upplevt att de spelat under någon press.

– Jag tror vi satte den största pressen på oss själva. Vi går alltid in med inställningen att vi ska vinna, och ingen kan sätta en större press på oss än den vi sätter på oss själva, säger Svendenius.

Matchfakta finalen
Resultat herrjuniorer SDF-SM

Författare: Jonas Gustavsson