Repris på fjolårets final - Innebandy.se
2009-04-10 18:31

Repris på fjolårets final

Det blir en repris på fjolårets herrfinal. Warberg och AIK vann sin respektive semifinalserie under fredagseftermiddagen, och därmed är det klart att de två lagen, liksom ifjol, möts i finalen.

Inom loppet av två och en halv minut i den första perioden skaffade sig Warberg en 2-0-ledning på bortaplan mot Balrog, och det greppet höll man matchen ut och vann till slut med 3-1. Därmed vann de regerande mästarna semifinalserien med 3-1 i matcher.

– Det var en tuff kvartsfinalserie och semifinalserie, men vi är inte nöjda än, sade Warbergs tränare Isaac Carlsson till TV 4 Sport.

 

Veteranen Niklas Jihde tog AIK till en ny final efter två mål i den sista perioden mot Storvreta. Foto: Bildbyrån/Arkiv. 


Efter tre raka matcher mellan AIK och Storvreta som slutat oavgjort efter ordinarie tid så avgjordes den fjärde matchen inom ramen av 60 minuter. AIK tappade en 3-1-ledning till 3-3, men kunde ändå avgöra i den sista perioden efter två mål av veteranen Niklas Jihde. Stockholmarna vann matchserien med 3-1 i matcher.

AIK och Warberg spelar därmed final i Globen 18 april. Samma lag möttes också i finalen ifjol och då vann Warberg med 5-4 efter straffar.

Matchfakta Balrog - Warberg
Matchfakta Storvreta - AIK
Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson