Positiva miner efter SM-finalerna - Innebandy.se
2009-04-21 09:00

Positiva miner efter SM-finalerna

Årets stora arrangemang, SM-finalerna i Globen, genomfördes i helgen och det var en hel del positiva omdömen efter tillställningen. Projektledaren Roland Pettersson var också nöjd.

– På det stora hela är jag nöjd. Jag tycker att det fungerade bra men visst finns det alltid smådetaljer som kan bli bättre, berättar Roland Pettersson.

Att intresset för arrangemanget växer är tydligt. Inte minst det faktum att biljetterna var slutsålda redan i januari är ett bevis för det, men också det faktum att allt fler sponsorer och mer press intresserar sig för det som händer i Globen.

I och med att arrangemanget växer krävs också mer planering och strukturering, och det märktes inte minst i helgen.

– Man märker absolut att det växer. Den första reaktionen som vi gjorde när det började dra igång på allvar är att vi behöver vara fler personer som jobbar med de viktiga frågorna. Allt kring arrangemanget växer, från leverantörer som anordnar montrar till sponsorer och press, och det behövs fler personer som tar hand om olika ansvarsområden.

Vad har ni hört för omdömen efter finaldagen?
– Det innebandyfolk som jag har pratat med verkar nöjda. De tycker att det har varit ett bra arrangemang. Ifjol var det en del människor i publiken som tyckte att de hade dåliga platser med skymd sikt, men något sådant har vi inte hört den här gången vilket är positivt.

 

SM-finalernas projektledare Roland Pettersson var på det stora hela nöjd med lördagens finalarrangemang. Foto: Klas Pettersson.  


Även nästa år kommer finalerna att spelas i Globen, och det blir sjätte gången som innebandymästarna koras där. Finalerna spelas den 17 april.  

– Vi har redan lite funderingar inför finalen nästa år och vi har bollat fram lite nya idéer. Det handlar bland annat om att utöka arrangemanget ytterligare, men det kräver en hel del planering och strukturering, så vi får se vad som händer, menar Roland Pettersson.

Behöver arrangemanget utvecklas?
– Jag tror att man behöver utveckla arrangemanget ytterligare för att ta ett steg framåt. Detta är som en stor avslutningsfest på säsongen för innebandyfolket, och det utvecklas mer och mer mot just en innebandyfest och det ska vi försöka utveckla ytterligare.

Författare: Jonas Gustavsson