2009-04-20 12:52

Olofsson och Helgesson till landslaget

Förbundskaptenen Kent Göransson har kompletterat landslagstruppen till World Challenge i Piteå med en back. Dessutom blir det en förändring på anfallssidan.

Åttonde och sista back in i landslagstruppen blir Henrik Olofsson som nyligen lämnade degraderade Jönköping och skrev på för Warberg.

Olofsson gjorde sin landslagsdebut under Finnkampen i februari och får nu alltså chansen igen.

– Henrik har varit med innan och står för den här kraften som vi brukar prata om. Han vågar ta för sig på banan med och utan boll, och han är fysiskt stark, och det är de egenskaperna som vi känner att vi vill nyttja, säger Kent Göransson. 

 

Faluns Mattias Helgesson ersätter Warbergs Magnus Svensson i landslagstruppen till World Challenge. Foto: Bildbyrån.


Warbergs Magnus Svensson har tackat nej till att deltaga i World Challenge och ersätts i truppen av Faluns Mattias Helgesson som varit med under både VM och Finnkampen den här säsongen.

– Magnus har knappt tränat på tre eller fyra veckor på grund av sin sjukdom och han känner att han inte är fysiskt förberedd för att orka spela tre matcher på tre dagar. Man såg också att han hade det fysiskt tungt i SM-finalen. Det är anledningen till att han tackat nej, berättar Göransson.

– Vi kände att vi ville ha någon med lite erfarenhet att plocka in istället för Magnus och Mattias har varit med oss en längre tid och vet vad det här handlar om.

World Challenge inleds på fredag, och Sverige spelar tre matcher på tre dagar mot i tur och ordning Tjeckien, Finland och Schweiz.

Hela truppen till World Challenge
Mer om World Challenge

Författare: Jonas Gustavsson