2009-04-17 08:04

Media från fem länder bevakar finalerna

SM-finalerna i Globen är en stor händelse inte bara publikt, utan även medialt.

– Det här är naturligtvis det årliga innebandyevenemang som lockar mest press. De senaste åren har antalet mediarepresentanter varit stabilt en bra bit över 100, berättar Svenska Innebandyförbundets informatör Klas Pettersson som hanterar ackrediteringarna.

– Samtliga större redaktioner är ackrediterade. När det gäller lokalmedia beror det förstås på om ”deras” lag har gått till final. Men det finns även ett antal tidningar som vill följa enskilda spelare som ursprungligen kommer från deras upptagningsområde, berättar Pettersson.

Antalet ackrediterade är jämnt fördelat mellan skrivande journalister och fotografer. Vidare är Sveriges Radio och SVT på plats. TV4 har ansvaret för tv-sändningen och deras fem och en halv timme långa direktsändning i huvudkanalen startar klockan 12.30.
 


Många mediarepresentanter vill bevaka SM-finalerna.

 
– I år noterade vi tidigt ett intresse från olika innebandymedia i andra länder. Man märker att den svenska finalen börjar bli inarbetad och något som de andra innebandyländerna följer med stort intresse.

Förutom Sverige finns det ackrediterad media från Finland, Schweiz, Tyskland och Tjeckien.

I år är det dessutom extra många mediarepresentanter på plats eftersom finaldagen inleds klockan 10.00 med matchen mellan Expressen och TV4. De gör upp om segern i Stockholms Sportjournalisters Klubbs årliga innebandymästerskap. Gruppspel och semifinaler avgjordes i Eriksdalshallen i februari.

Författare: Jonas Gustavsson