”Måste gå in med samma laddning” - Innebandy.se
2009-04-10 08:20

”Måste gå in med samma laddning”

Under långfredagen spelas de fjärde semifinalmatcherna i herrarnas SM-slutspel. Warberg har chansen att gå till final om man vinner mot Balrog borta, och gästernas Christian Kjellman är segerviss.

Warberg har vunnit båda sina hemmamatcher i semifinalserien mot Balrog och leder därmed med 2-1 i matcher. Senast vann de regerande mästarna med 9-6 på hemmaplan, efter bland annat två mål av Christian Kjellman.

– Alla i den matchen var taggade känns det som, och det var skillnaden mot den senaste matchen i Stockholm. Det var mer go i laget och alla gick in till 100 % i närkamperna, berättar Kjellman för innebandy.se.

Ni tappade ändå en 4-1-ledning efter den första perioden?
– Det var tio minuter i andra som det hände något. Om vi släpper in ett mål så sänker vi oss kanske lite mer än vi borde göra, vi vet hur bra vi är så vi borde bara kunna köra på.

 

Warbergs Christian Kjellman har hittat målformen under semifinalserien mot Balrog. Foto: Bildbyrån.  


Balrog vann sin hemmamatch med 6-5 efter sudden death och det är inte enkelt att vinna i Botkyrkahallen, något som Warberg alltså fick uppleva senast.

– De spelar bra hemma och vi har haft problem med dem på bortaplan hela säsongen. Vi måste gå in med samma laddning som vi gör på våra hemmamatcher och våga köra på vår linje i hela matchen, säger Kjellman.

Christian Kjellman gjorde ett mål på fem matcher i kvartsfinalen mot Falun men i semifinalen, där det nu alltså spelats tre matcher, har det blivit fyra mål.

– Jag vet inte varför det har blivit så. Det kändes som att jag hade chanser i kvartsfinalerna också, men då jag satte inte dit dem, men det gör jag nu.

Den fjärde semifinalmatchen mellan Balrog och Warberg startar klockan 16:00 på långfredagen och sänds i TV 4 Sport.

Under eftermiddagen spelas också den fjärde matchen mellan Storvreta och AIK. De tre tidigare mötena har alla varit oavgjorda efter full tid. Storvreta vann den första matchen efter sudden death, AIK den andra och tredje efter straffar respektive sudden death.

Pressen ligger alltså på Storvreta inför den fjärde matchen som spelas i Fyrishov i Uppsala.

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson