Lorendahl vill stiga fram för AIK - Innebandy.se
2009-04-03 11:11

Lorendahl vill stiga fram för AIK

AIK förlorade den första semifinalen mot Storvreta i sudden death i herrarnas SM-slutspel. Men AIK-veteranen Henrik Lorendahl är inte orolig inför fortsättningen, han hade räknat med en lång matchserie.

Den första SM-semifinalen mellan AIK och Storvreta var dramatisk. Storvreta ledde med både 4-1 och 6-2 innan AIK kom ikapp och vände till en 8-7-ledning. Innan full tid kunde Mika Kohonen dock kvittera till 8-8 och ta matchen till sudden death.

Väl där avgjorde Storvreta efter sju minuter genom Joel Kanebjörk.

– Man kan tala om att det finns olika vinnare i olika matchmoment, men till slut är det ändå tillfälligheter som avgör. Det var två mynt av matchen, en del av matchen gick till Storvreta, en del av matchen gick till oss, och när det väl blev sudden och skulle avgöras så var det ganska jämnt, berättar AIK-backen Henrik Lorendahl för innebandy.se. 

– Så här kan det se ut, ena gången vinner man en sådan här match, andra gången förlorar man, och det är väl så det ska vara i ett slutspel.

 

AIK-veteranen Henrik Lorendahl hoppas kunna bidra med sin rutin och inställning i den andra semifinalmatchen mot Storvreta. 
Foto: Bildbyrån.
 


0-1 i matcher är 0-1 i matcher, men är det jobbigare att förlora i sudden death jämfört med under ordinarie matchtid?

– Man tänker inte på det på det som spelare, jag gör inte det i alla fall, och jag tror inte någon annan gör det heller. Det är bara en match, ett resultat, det är 1-0 i matcher och det är inget som är konstigare än så.

Nu ska ni spela borta mot Storvreta, det känns som att pressen ligger på er?
– Under hela säsongen har hemma eller borta inte spelat så stor roll, utan det handlar mer om dagsform. Vi spelar alltid med press, så är det i alla matcher, och den här matchen är ingen skillnad från någon annan egentligen. Vi har räknat med en lång matchserie så det här stör inte vår planering.

Storpublik väntas till Fyrishov i Uppsala till den andra semifinalmatchen, och det kommer att vara tryck och press på båda lagen. I sådana lägen är rutin ovärderligt, och det bidrar 34-åringen Henrik Lorendahl onekligen med.

– Man ska föregå med gott exempel i varje match, men man vet på ålderns höst att det är lite svårare att motivera sig inför alla matcher i serielunken, men i just sådana här matcher är det verkligen viktigt att stiga fram. Det handlar om att spela smart efter de taktiska ramarna, men mest om att köra på. Ju mer man tänker, desto värre brukar det gå, menar Lorendahl.

Du var inte med AIK från start den här säsongen, varför?
– Jag hade tagit beslutet grundat på min familjesituation, vi hade precis fått barn i augusti och då passade det inte att köra försäsong med många matcher, utan då valde jag att kliva av ett tag. Jag körde igång lite långsammare än övriga laget, men jag vill inte säga att jag gjorde comeback, utan det handlade snarare om ett uppehåll.

Och det är roligt att spela igen?
– Speciellt roligt är det att spela matcher som de här avgörande slutspelsmatcherna. Det är sådana matcher man vill spela.

Den andra semifinalmatchen mellan Storvreta och AIK spelas under fredagskvällen och sänds i TV4 Sport.

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson