2009-04-07 13:25

"Jag blev chockad över beskedet"

Dalens Moa Schilström blev det enda debutanten i damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i Schweiz. För innebandy.se berättar 18-åringen att hon blev överraskad över uttagningen.

Under tisdagen presenterades damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i Schweiz i slutet av april. Den enda debutanten i truppen blev Dalens unga forward Moa Schilström, 18, som representerat U19-landslaget under säsongen, men som nu alltså får chansen på högsta internationella nivå.

– Jag blev lite chockad över beskedet om jag ska vara ärlig. Att spela i landslaget har varit en dröm sedan jag började spela innebandy, men jag hade aldrig trott att jag skulle komma med redan vid 18 års ålder. Det var helt klart oväntat men det är verkligen jätteroligt, berättar Moa Schilström för innebandy.se.

Varför tror du att landslagsledningen ville ha med dig?
– De gillar väl min spelstil och sedan har det gått bra i år.

 
 
Moa Schilström, här i U19-landslaget, var enda debutanten i damlandslagets trupp. Foto: Bildbyrån.


Moa Schilström gjorde i år sin första säsong i Elitserien. Nykomlingen svarade för 33 poäng (17+16) på 25 matcher och var därmed Dalens näst bästa poängplockare. Att det blev så många poäng var överraskande för Schilström själv.

– Det var kul att det blev så många poäng men jag ser mig inte som en stor målskytt, utan det blev mest som en bonus. Jag är snarare en fysisk forward som alltid ger järnet, säger Schilström.

Du spelade i division ett ifjol, var steget till Elitserien stort?
– I division ett hade man mer tid på sig, i Elitserien måste man veta vad man ska göra med bollen innan man får den. Det går betydligt fortare i Elitserien och dessutom är spelet mer fysiskt. Jag kom dock in i det ganska snabbt, men jag är förvånad över att det gick så bra som det gjorde under den första säsongen.

Vad har du för förväntningar på att spela i landslaget?
– Jag har väl egentligen inga förväntningar alls. Det blir en hel del se och lära, men jag ska ge allt jag har så får vi se hur långt det räcker. Jag ska försöka visa att jag vill vara med i framtiden också.

VM i slutet av året är något som hägrar?
– Ja, jag vill verkligen visa att jag vill vara med och slåss om en VM-biljett.

Hela truppen till Euro Floorball Tour

Författare: Jonas Gustavsson