2009-04-02 09:26

”Jag är inte rädd när jag spelar”

Under söndagen spelas den första semifinalen i damernas SM-slutspel mellan Iksu och Falun. Innebandy.se har pratat med Iksus Namita Andersson som nyligen gjort comeback efter en korsbandsskada.

Grattis till semifinalplatsen! Hur var matcherna mot Kais/Mora?
– Det var inga lätta matcher, utan helt jämna. Kais är svåra att möta för de spelar man-man och stressar mycket. De är duktiga och det är kul att de bjuder upp till match och inte bara backar hem. Vi har inte presterat max i kvartsfinalen och måste spela bättre om vi ska gå vidare. Jag tror att det har varit en del nerver med i spelet, säger Namita Andersson.

Du har nu spelat två matcher sedan ditt korsband slets av, hur känns det att äntligen vara tillbaka på planen?
– Skitkul! Jag opererade mig den 17 oktober och även om knäet emellanåt svullnar och stelnar till, så är jag inte rädd när jag spelar. Det har känts bra på träningarna och jag trodde nog att det skulle vara svårare att ta sig tillbaka till samma form som jag var i när jag skadade mig. Nu är jag inte där än, men på god väg.

– I den andra matchen mot Kais spelade jag de två första  perioderna, men jag ville egentligen spela hela matchen. Jag fick förklaringen att tränarna ville vila mig och inte riskera något, säger Namita.

 

Ikusus Namita Andersson har spelat två matcher efter sin korsbandsskada och ser fram emot SM-semifinalen mot Falun.
Foto: Kenneth Strignérus.
 


Varför valde ni Falun före Rönnby?

– Majoriteten av spelarna ville möta Falun och när tränarna hade sett filmer med matcherna mot Falun respektive Rönnby, höll de med. Rönnby har mer slutspelsrutin och Karolina Widar kan leda laget långt. Falun däremot har inte nått så långt i slutspel tidigare så det talade för att vi valde dem, menar Namita.

Vad ska ni se upp med i Faluns spel och vad kan ni utnyttja?
– Falun har riktigt bra forwards i Sara Kristoffersson och Malin Dalbjer, som kan avgöra matcher på egen hand. Falun spelar ofta på två femmor och vi kan då trötta ut dem eftersom vi kör på tre femmor, säger Namita.

I förra årets final var du en av Iksus främsta spelare. Vad krävs av er för att ni ska nå finalen igen?
– Att vi presterar på topp! Vi måste jobba försvar över hela banan och inte slöa till under någon period i matchen. Vi ska ha ett snabbt bollsläpp, för då är vi svårstoppade. Iksu är en lagmaskin, vi har inga utpräglade matchvinnare – det är vår styrka, avslutar Namita Andersson.

Allt om damernas SM-slutspel

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon