Innebandycup med välgörenhetsändamål - Innebandy.se
2009-04-03 14:34

Innebandycup med välgörenhetsändamål

Två ungdomar vid John Bauer-gymnasiet i Norrköping, Sebastian Håkansson och Matilda Bergström, har valt att anordna en innebandycup som projektarbete. Det ekonomiska överskottet går till Erik Bergendahls Minnesfond.

Under lördagen spelas en innebandycup i Norrköping där överskottspengarna skänks till Erik Bergendahls Minnesfond.

Erik Bergendahl kördes ihjäl av en alkoholpåverkad bilist när han var på väg till en innebandyträning 2001. Erik var då bara 13 år. Därefter startades Erik Bergendahls Minnesfond för att ge uppmärksamhet åt problematiken kring alkoholpåverkan och bilkörning. Varje år delar Minnesfonden ut stipendier till en tjej och en kille i åldern 11-15 år som spelar innebandy.

Innebandycupen är ett projektarbete på programmet för idrott och hälsa vid John Bauer-gymnasiet i Norrköping. Initiativtagare är Sebastian Håkansson och Matilda Bergström.

– En kompis som är äldre än mig har tidigare anordnat en innebandycup som projektarbete och jag tyckte att det var en bra idé. Sebastian hade samma tankar som mig, berättar Matilda. 

Att pengarna som blir över ska gå till Erik Bergendahls Minnesfond var en självklarhet för de båda eleverna.

– Vi vill få in en attityd mot kombinationen av bilkörning och alkohol. Vi har båda precis tagit körkort och vi vill visa att vi tar avstånd från det här, säger Sebastian.

– Vi tycker att Erik Bergendahls Minnesfond är bra för den stödjer både innebandyn och en god sak.

Både Matilda och Sebastian brinner för innebandyn. Båda har innebandy som specialidrott och efter gymnasietiden vill båda satsa vidare på sina karriärer. Matilda är idag målvakt i Linköpings IBK och Sebastian spelar i Finspång IBK.

Läs mer om Erik Bergendahls Minnesfond
Läs med om Matilda och Sebastians innebandycup

Författare: Jonas Gustavsson