2009-04-02 13:10

Inget stoppar FCH-kaptenen

Vi har summerat alla matcher i herrarnas högsta serie från de fem senaste säsongerna. Det finns fyra spelare som har spelat maximala 114 matcher. En av dem är FC Helsingborgs lagkapten Magnus Anderberg.

Magnus Anderberg debuterade i högsta serien för FC Helsingborg hösten 2004.

– Det var borta mot Warberg i deras gamla hall, minns Magnus.

– Det var stort att debutera och att få göra det inför fullsatta läktare. En härlig upplevelse även om vi fick storstryk.
 


Magnus Anderberg lindrar smärtan med en ispåse i matchen mot Pixbo i januari. Anderberg har annars klarat sig bra från skador och sjukdomar. Han har inte missat en seriematch sedan han debuterade för FCH 2004. Foto: Bildbyrån.

 
Statistiken som vi har tittat på gäller enbart matcher i grundserien. Det handlar om de spelare som har funnits uppskrivna på matchprotokollet. Hur mycket man har spelat framgår inte av denna statistik.

– Jag har varit ombytt alla matcher men det är två av matcherna som jag inte har spelat, säger Anderberg.

Hur kommer det sig att du lyckas hålla dig i spelbart skick hela tiden?
– Svårt att svara på. Lite slumpen är det nog. Men kanske även sunt leverne som gör att man inte drar på sig några onödiga förkylningar.

Totalt är det bara fyra spelare i högsta herrserien kan stoltsera med att inte ha missat en enda match sedan säsongen 2004/05. En annan av dem är faktiskt Anderbergs lagkamrat Peter Vilkman.

Även Vilkman debuterade borta mot Warberg hösten 2004 och har nu spelat 114 seriematcher i rad.

Vilkman och Anderberg har ofta spelat i samma formation, ett radarpar som man alltså inte splittrar på i första taget. Nu ser Anderberg fram mot kommande säsong.

– Jag har kontrakt i två år till och jag ser fram mot att satsa vidare med Mikael Karlberg och Joakim Sjöstrand som tränare. Vi har ett ungt och spännande lag. Det känns som att vi har haft två mellansäsonger nu.

 

Kvartetten som har spelat maximala 114 matcher sedan 2004/05:
Alexander Egebrant, Peter Vilkman, Marc Dysli och Magnus Anderberg.Förutom Magnus Anderberg och Peter Vilkman har också Alexander Egebrant och Marc Dysli spelat maximala 114 matcher under de fem senaste säsongerna.

Egebrant kom till AIK den här säsongen och har spelat alla matcher. Dessförinnan var han i Falun fyra säsonger utan att missa en enda match. Marc Dysli återvänder nu hem till Schweiz efter fem säsonger i Dalen. Under dessa år har han alltså varit med i samtliga Dalens seriematcher.


Författare: Klas Pettersson