2009-04-01 10:24

”Har inte ångrat att jag bytte”

Inför damernas SM-semifinaler har vi pratat med Malin Wikström. Hon lämnade Västerås IBF inför den här säsongen för att i stället spela med Rönnby. I söndags blev hon matchvinnare med sina två mål mot Pixbo.

Grattis till semifinalplatsen! Gav Pixbo bättre motstånd än ni hade förväntat er?
– Nej, vi visste att Pixbo är bra och det blev verkligen tre tuffa matcher mot dem. Det som förvånade mig var att det blev så många mål i den första matchen, för i serien var det målsnålt oss emellan. I den andra matchen var det två defensiva lag på banan och det blev bara två mål. Den sista matchen var en blandning av övriga matcher, tycker Malin Wikström.
 


Malin Wikström med bollen i hemmamatchen mot Balrog i januari. Nu möts lagen igen och i potten ligger en finalplats i Globen. Foto: Kenneth Strignérus.

 
Ni låg under med 1-3 tills det återstod knappt åtta minuter av matchen. Vad hände sedan?
– Vi gav aldrig upp utan kämpade och slet hela matchen igenom. Vi märkte att Pixbo var trötta i slutet och när Karro Widar gjorde 2-3 målet gick luften ur dem. Vi spelade bra hela matchen, men det var först på slutet som vi fick utdelning. Vi har spelat på två femmor hela säsongen och visste att det inte skulle bli några problem att pumpa i 60 minuter, säger Malin.

Du gjorde själv två mål och har gjort en mycket bra debutsäsong i Elitserien, medan dina tidigare lagkamrater i Västerås fick lämna finrummet. Har du någonsin ångrat att du bytte till Rönnby?
– Det var ett svårt beslut, det kändes inte kul att lämna laget och en del blev säkert besvikna, men jag kände att jag hade störst chans att utvecklas i Rönnby och man måste tänka på sig själv först och främst. Jag trivs så bra med tjejerna i laget att jag inte har ångrat att jag bytte lag, menar Malin.

Nu möter ni Balrog, vad ska ni se upp med i deras spel och vad kan ni utnyttja?
– Balrog har många duktiga spelare som har öst in poäng i serien. De är kompletta som lag och har ingen direkt svaghet. Vi har respekt för Balrog, men på planen är Balrog vilket lag som helst och vi spelar inte särskilt försiktigt mot dem. Det lär bli tuffa matcher mot Balrog, tror Malin.

Varför spelar Rönnby final och inte Balrog?
– På pappret är Balrog det bästa laget, men vår enorma vilja och kämparanda kan ta oss ända till final, hoppas Malin Wikström.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon